Cilj su Olimpijske igre, zašto ne i medalja: Gudurić za 24sedam o očekivanjima na Mundobasketu!

29.07.2023

12:07

0

Autor: Milan Nastić

Košarkaš Fenerbahčea je optimista na početku priprema, ali ističe da treba ići korak po korak

Cilj su Olimpijske igre, zašto ne i medalja: Gudurić za 24sedam o očekivanjima na Mundobasketu!
Marko Gudurić - Copyright Fiba.basketball

Bez obzira na to, što će Srbija na Mundobasketu biti bez glavnih košarkaša, ovi koji su počeli pripreme sa velikim optimizom veruju da Orlovi mogu da obraduju naciju.

Marko Gudurić, igrač Fenerbahčea, ne obazire se na to što u selekciji neće biti Jokića, Micića, Kalinića, Lučića...on ističe da nema predaje i da je cilj ostao isti - plasman na Olimpijske igre sledeće godine.

On je u razgovoru za 24sedam rekao da treba ići korak po korak, ali da je optimista, i da veruje u ove momke koji su došli na pripreme.

- Olimpijske igre u Parizu su naš primarni cilj. Nadam se da ćemo u toj nameri uspeti, i da ćemo naredne godine biti deo najveće sportske smotre na svetu, Siguran sam da je to cilj svih nas, bez obzira na to ko će igrati - počeo je Gudurić razgovor za 24sedam.

Ipak, košarkaš Srbije ističe da je tredicionalno naša zemlja uvek imala dobre igrače, i da se od njih očekuje neka od medalja.

- Očekivanja kao što se od Srbije uvek traži, borba za medalju. Mada mislim da je stvarno rano pričati o tome, ovde je širi spisak, tek treba da se odredi ko će da ide na Mundobasket. Ajde, prvo da vidimo u kakvom smo fizičkom stanju, trenizi su tek počeli, mislim Srbija uvek ima dobar i kvalitetan sastav, videćemo šta nam donose pripreme.

Fiba.basketball
 

Marko Gudurić smatra da su svi igrači došli sa velikim motivom i da on nikad nije nedostajao.

- Naravno, ne vezano za njih, u svoje ime mogu da govorim, kod mene je motiv uvek na najvišem nivou, kad kod igram za klub, reprezentaciju, ili na igralištu iza kuće, uvek želim da pobedim. Da dam maksimim, mislim da svako od nas, ko je ovde, ima to u sebi, jer da nema, ne bi se nalazio na ovom mestu, i branio boje svoje zemlje.

Neizbežno pitanje je bilo vezano i za izostanak pojednih igrača, koji su trebalo da budu okosnica Orlova na Mundobasketu.

- Imaju svoje razloge, a mi stojimo iza njih misilm ja stojim iza njih. Momci koji su tu tu su, koga nema bez njega se može i mora. Snalazimo se i Neda i Aleksa i ja smo igrali na poziciji jedan, tako da videćemo. Samo da krene prvi trening i sve će biti jasnije. Da se plasiramo na Olimpijske igre, što je i selektor rekao, to je naš glavni cilj i najveća želja je da budem tu na Olimpijskim igrama.

Košarkaš Fenerbahčea otkrio je da je već počeo sa treninzima, i da je spremno došao na pripreme.

- Super se osećam, na vreme sam krenuo da treniram, pre toga sam malo odmarao sa porodicom. Manje nego što je to bio slučaj prethodnih godina, ajde, videćemo kako će se to odraziti na moju igru, pre svega fizičko stanje - zaključio je Gudurić za 24sedam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike