Partizan je stvorio vezu koja prevazilazi teren! Matijas Lesor u priči – Moj brat, Kevin Panter!

15.07.2023

20:14

0

Autor: A. Š.

Francuski centar otkrio je i na koji način je Željko Obradović od njega uspeo da napravi jednog od najboljih evroligaških igrača

Partizan je stvorio vezu koja prevazilazi teren! Matijas Lesor u priči – Moj brat, Kevin Panter!
Kevin Panter i Matijas Lesor - Copyright MN Press

Došao je Matijas Lesor pre godinu i po dana u Partizan obavijen velikom dozom skepticizma među navijačima crno-belih, koji su ga pre nekoliko nedelja ispratili iz kluba iz Humske kao jednog od njih.

Francuski centar je tek kod Željka Obradovića uspeo da zasija punim sjajem, a u sezoni za nama Lesor je, uz ogroman uticaj na samu igru Valjka, bio i ključna spona u odnosu između publike i tima koji skoro nije viđen na Partizanovim utakmicama.

Francuz je posle osvajana AdmiralBet ABA lige odlučio da karijeru nastavi u Panatinaikosu, a grčkim medijima je pričao o uticaju Željka Obradovića na njegov meteorski uspon u prošloj takmičarskoj godini.

- On zna da smo mi prvo ljudi, a drugo profesionalni igrači. Očigledno, teško je biti tužan u životu i dobro se ponašati na terenu. Morate pronaći pravi balans, naučiti da upravljate neuspesima i ponašate se profesionalno – kazao je Lesor sa „SDNA“ i dodao:

- Morate pronaći balans koji će vam pružiti radost i na terenu. Kada stanete na parket, morate biti srećni, uživati u svakom trenutku, biti fokusirani i imati bistar um, ne razmišljajući o tome šta se dešava oko vas.

A onda je Matijas otkrio ključnu stvar kod Obradovića, koja ga je lansirala u vrh liste najboljih košarkaša u Evroligi.

- Za mene je važno da me puste da budem svoj, i da imam prostora da budem Matijas Lesor, a ne samo igrač ili centar. Želim da budem svoj kao čovek i kao ličnost. Obradović mi je pomogao da budem svoj. Dao mi je slobodu i dozvolio mi da se poboljšam i upravljam svojim pozitivnim i negativnim stranama kako bih došao tamo gde jesam. Zaista je sjajno biti u takvoj situaciji sa takvim.

O porodičnoj atmosferi među prošlosezonskom ekipom Partizana napisano je mnogo toga, a da je bila idilična potvrđuje i Lesor, koji je u prvi plan istakao kapiten Kevina Pantera.

- Očigledno da smo mnogo pričali tokom leta. Imamo mnogo toga zajedničkog. Ne ulazeći u detalje, imamo mnogo toga što nas je spojilo. Šalili smo se i govorili jedno drugom: "Da vidimo gde ćeš, pa da i ja tamo potpišem". Govorili smo to i šalili se. Sve se desilo veoma brzo i na lud način. Svi su mislili da će otići u Barselonu, uključujući i mene – priznao je Lesor da je očekivao i Panterov odlazak iz Humske.

- Onda su se stvari promenile i on je ostao u Partizanu sa veoma dobrim ugovorom, što je i zaslužio. Veoma sam srećan zbog njega. Mnogo bih voleo da igram sa njim u budućnosti, uživao sam u našoj saradnji. Voleo bih da ubuduće igramo sa bilo kojim igračem sa kojim smo bili zajedno u Partizanu jer smo stvorili jednu posebnu grupu ljudi i jedinstvenu vezu među nama. Kevina smatram svojom porodicom. On mi je brat i ovo je veće od košarke. Ova veza će se nastaviti zauvek - uveren je Lesor.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike