Prvi odlazak iz Partizana! Zvanično je – Matijas Lesor ima novi klub!

27.06.2023

19:23

0

Autor: A. Š.

Francuski centar za skoro dve godine u Humskoj ostavio je ogroman trag i bio je među najzaslužnijima za povratak Valjka na regionalni tron

Prvi odlazak iz Partizana! Zvanično je – Matijas Lesor ima novi klub!
Copyright MN Press

Tek što se Valjak vratio na regionalni tron, ostao je bez prvog važnog šrafa u svojoj mašineriji. Matijas Lesor je završio svoju misiju u Partizanu i potpisao je ugovor sa Panatinaikosom.

Francuski centar za nešto manje od dve godine ostavio je ogroman trag u Humskoj. Posebno je impresivan bio u tek završenoj sezoni u kojoj je imao jednu od najvažnijih uloga u dolasku crno-belih nadomak Fajnal fora Evrolige te povratku Valjka na regionalni tron.

Uvukao se Lesor pod kožu "grobarima". U sezoni koja će ostati zapisana kao jedna od najblistavijih u modernoj istoriji kluba harizmatični centar ostvario je posebnu konekciju sa navijačima i bio jedna od glavnih spona između tribina i terena. 

A na njemu je prema protivnicima bio nemilosrdan s učinkom od 12 poena, 7.1 skoka i 1.4 asistencije po utakmicu u Evroligi, te 9.3 poena, 5.3 skokova i 1.4 asistencije po meču u AdmiralBet ABA ligi.

Lesor je sa Panatinaikosom potpisao dvogodišnji ugovor i od naredne sezone biće saigrač sa dosadašnjim košarkašem Crvene zvezde Lukom Vildozom, pod vođstvom temperamentnog turskog stratega Ergina Atamana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike