Zvezda ostala bez titule, Ivanović ipak ponosan! Partizan je bio agresivniji!

22.06.2023

22:36

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli više nisu na tronu regionalne, AdmiralBet ABA lige

Zvezda ostala bez titule, Ivanović ipak ponosan! Partizan je bio agresivniji!
Copyright MN Press

Odigrana je i majstorica finalne serije AdmiralBet ABA lige u kojoj su se sastali Partizan i Crvena zvezda. Na kraju su crveno-beli poraženi, a pred novinare je izašao i Duško Ivanović.

Trener sada već bivšeg prvaka regionalnog takmičenja kazao je da je, kada se sve uzme u obzir ponosan na svoju ekipu. Takođe je i čestitao protivniku.

- Čestitam Partizanu. Mislim da je odigrao mnogo bolje, naročito prvih 20 minuta. Žao mi je kako smo odigrali u prvom jer nismo imali koncentraciju, a Partizan je imao agresivnost, pogađao je, imao je otvorene šuteve.

Finalna serija, mi ssmo ovde pokazali jedno lice, kod kuće drugo. Pokazali smo da možemo da igramo s Partizanom. Skor je 5:5, titula je zasluženo pripala Partizanu. Veoma, veoma sam ponosan na igrače, na njihovo zalaganje, igru i fer i sportsko ponašanje tokom utakmica - kazao je Ivanović, a onda su usledila novinarska pitanja.

Šta je uzrok lošeg prvog poluvremena?

- Nama je ovo sličan početak bio kao u prvoj utakmici. Znali smo da Partizan agresivno počinje. Ništa novo nije odigrao, sve smo bili spremni, ali oni su imali dodaagresivnost dodatnu, kao što smo mi bili u Pioniru.

Kakvi su planovi Zvezde?

- Zvezda će uvek biti veliki klub i uvek će da se bori za titulu. Idemo svi na odmor. Nećemo sad trenirati. Ja mnogo treniram, ali nećemo sad.

Da li možete biti zadovoljni igrama i rezultatom, jer ste uradili mnogo ili više?

- Rekao sam da sam ponosan na svoje igrače kako su igrali, šta su pružili. Mi smo imali pad u Evroligi, gde su se poklopile neke stvari pa nismo ušli u Top 8. Večeras smo pokazali da možemo da igramo egal, pa i da je ušao onaj šut…

- Teško je igrati kad neko povede 15-20 razlike. Partizanu je lopta išla izuzetno brzo, nalazili su otvorenog igrača i pogodili su. Oni su isto to igrali u Pioniru, ali mi smo tada bili agresivniji.

Promašeni ziceri?

- Falio nam je jedan šut da budemo tu. Kad smo prišli na 6-8, nismo mogli. Verovao sam u pobedu i igrači isto, ali sada nema ništa od žaljenja, Partizan je osvojio titulu i to je to.

Koliko je psihologija bila veliki faktor u ovoj seriji?

- To je vrlo bitan sastavni deo, ne samo košarke, već u svim sportovima, ne samo košarci. U životu. Taj element se najviše video kad se igrea kod kuće i na strani. Ja sam rekao igračima da pravi igrači titulu osvajaju na strani, ne kod kuće. Sad nismo uspeli, nadam se da ćemo uspeti sledeće godine - zaključio je iskusni trener.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike