Petrušev očekivao brejkove u finalu, pred majstoricu uverava: Bićemo dobri!

21.06.2023

00:05

0

Autor: A. Š.

Košarkaš Crvene zvezde sumirao dosadašnju seriju i izneo očekivanja pred odlučujući peti meč finala AdmiralBet ABA lige

Petrušev očekivao brejkove u finalu, pred majstoricu uverava: Bićemo dobri!
Copyright MN Press

Zvezda je uspela da se vrati iz nokdauna i stigne na korak od odbrane regionalnog trona. Posle dva trijumfa u Pioniru, crveno-beli su finalnu seriju plej-ofa AdmiralBet ABA lige vratili u beogradsku Arenu, gde će u četvrtak od 20 časova pasti odluka o sigurnom učesniku Evrolige naredne sezone.

- Opet naša bolja igra što se tiče energije i agresivnosti, to nam je falilo u prve dve utakmice. Na kraju nas je malo stigao umor, umorni smo dosta. Uspeli smo da jako bitnim šutevima Kampaca i Lazarevića da stignemo do važnih poena i da na kraju pobedimo – rekao je posle četvrtog meča Filip Petrušev.

Dok je davao izjavu novinarima, pored srpskog reprezentativca prošlo je nekoliko košarkaša Partizana, od kojih je jedan imitirao policijsku sirenu.

- Naši igrači... niko to ne radi, pokazali smo ko smo i šta smo – kazao je Petrušev, pa se osvrnuo na nekoliko situacija sa Zekom Ledejom iz prošlih duela…

- U prošloj utakmici se desilo to što se desilo, danas je bilo sve okej… Prošla utakmica je bilo svega i svačega. Danas je bilo mnogo bolje, na kraju je uletelo nešto, ali većina navijača je to htela da smiri. Ne znamo ko je to bacio na teren, ali svakako tim stvarima nema mesta na utakmicama. Ovo danas je primer kako treba da bude, isključujem to na kraju...

Kao i svi ostali akteri i Petrušev je istakao značaj domaće publike.

- Dali su nam vetar u leđa da ponovo zaigramo i ovo smo mi, kada igramo ovako kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu i trećoj četvrtini. Imamo dobru odbranu i iz toga slede laki poeni iz kontre, to je naša igra.

Istakao je nekadašnji košarkaš Mege i Anadolu Efesa da njemu i saigračima neće nedostajati motivacije u Areni, dodavši da će biti dobri i dati sve od sebe.

- Peta utakmica, jedna utakmica i svašta može da se desi. Iskreno sam mislio da će biti brejkova u ovoj seriji, sada se još jednom pokazalo šta u domaćem prvenstvu znači prednost domaćeg terena. Možda smo mi u blagoj psihološkoj prednosti, ali oni igraju na svom terenu i svašta može da se desi. Ako budemo igrali kao u ove dve utakmice, svašta može da bude – rekao je Petrušev i dodao:

- Odlučiće detalji. Bitna je energija, motivacija... Znamo se dobro, znamo svi sve, pravili smo neke taktičke korekcije u poslednje dve utakmice, zato i igramo bolje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike