Ivanovića ne plaši puna Arena u majstorici: Prave ekipe publika samo motiviše! Nadam se da smo prvi!

20.06.2023

22:36

0

Autor: A. Š.

Strateg Crvene zvezde zadovoljan što je njegov tim uspeo da izjednači u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige

Ivanovića ne plaši puna Arena u majstorici: Prave ekipe publika samo motiviše! Nadam se da smo prvi!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Verovao je Duško Ivanović u svoj tim i pošto je Crvena zvezda u finalu AdmiralBet ABA lige Arenu napustila sa dva poraza. U „svom“ Pioniru Lazić i drugovi uzvratili su Partizanu udarac istom merom, pa će u četvrtak u majstorici u najvećoj dvorani na Balkanu (20) pasti odluka o vladaru Jadrana.

- Posle toliko čekanja, ova finalna serija opravdava očekivanja jer su dve izuzetno jake ekipe. Iskoristili su dve utakmice na svom terenu, mi ove dve, sad ide peta. Videćemo kako ćemo igrati, ali ovi igrači moraju da veruju u svoje sposobnosti - rekao je Duško Ivanović na konferenciji za medije.

Iskusni strateg je istakao da je četvrti meč bio težak i čvrst.

- Oseća se i nedostatak svežine kod nekih igrača, preciznost je lošija. Odbrane su bile dobre. Domaći teren smo iskoristili i jedni i drugi, sad u petoj mi idemo da dobijemo. Moramo da verujemo. Biće teško, ali pre svega u šta ova ekipa veruje to je u svoj potencijal.

Bio je Stefan Lazarević označen kao glavni krivac za poraz u drugom meču, u trećem nije dobio ni sekundu na parketu, da bi večeras ušao sredinom četvrte deonice i ubacio trojku u momentu kada je Partizan došao nadomak egala posle minusa od 17 poena.

- Koš Stefana Lazarevića je bio bitan, možda odlučujući. Svi momci su trenirali izvanredno, a na meni je da odlučim ko će da igra. Svi koji uđu, ja verujem da će da pomognu ekipi. Hoćemo da se koncentrišemo na meč, nadam se da će biti dovoljan jedan dan da se pripremimo. Verovatno će individualni kvalitet jednog igrača da odluči.

Deluje da Ivanović ne strahuje od pune Arene „grobara“.

- Velike, prave ekipe publika može samo da motiviše. A ja se nadam da smo mi prava ekipa – kazao je crnogorski strateg, pa se osvrnuo na ružne slike iz prethodna dva meča.

- Mi apelujemo pre svakog duela da publika nikoga ne vređa. To je teško napraviti. Ali naši navijači su pokazali ogroman korak napred, pokazali su čoveka koji je bacio upaljač i publika ga je sama izbacila. To je prvi, veliki korak - zaključio je Duško Ivanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike