Bogi se družio sa decom u Mirijevu: Pobeda jeste važna, ali nije najvažnija, bitniji su karakter i prijatelji

19.06.2023

16:29

0

Autor: P.K.

"Moja uloga je da ih podstaknem na tom putu, dodatno motivišem i pokažem da se rad na sebi uvek dobrim vrati"

Bogi se družio sa decom u Mirijevu: Pobeda jeste važna, ali nije najvažnija, bitniji su karakter i prijatelji
Bogdanović sa decom u Mirijevu - Copyright Promo/Benny Gaši

Sećanje na susret sa NBA igračem Bogdanom Bogdanovićem sigurno će biti zauvek urezano u svesti učenika Osnovne škole "Pavle Savić" u Mirijevu. Sedmi put zaredom, Bogdanović je posvetio svoje vreme za održavanje tradicionalnog letnjeg košarkaškog kampa, ovog puta u školi koju je nekada pohađao.

Družio se sa njim pedesetak đaka iz Mirijeva, provodeći vreme u različitim aktivnostima. Vrhunac kampa bio je program pod nazivom "Locker Room Talks" (Razgovori iz svlačionice) gde su učenici mogli direktno da razgovaraju sa njim u prostoriji koja je prilagođena da izgleda poput NBA svlačionica.

Mališani su neumorno postavljali pitanja - od njegovih ranijih dana i snova, do profesionalne karijere i veze sa košarkaškom ligom.

Takođe, Bogdanović je koristio priliku da im pomaže na terenu u unapređenju veština, dok su zajedno igrali basket, takmičili se u igrama i vežbali razne tehnike.

Kampu se pridružilo i Košarkaško udruženje za decu sa smetnjama u razvoju "Moj red", čiji su članovi bodrili učesnike sa tribina. Nakon serije izazova i nagrada za najbolje, usledila je revijalna utakmica u kojoj je učestvovao i sam Bogdanović.

- Ponosan sam na to što, sada već tradicionalno, u Beogradu organizujemo kamp Bogdana Bogdanovića. Kamp se prvi put održava u osnovnoj školi koju sam nekada pohađao, i u kojoj sam napravio neke od prvih košarkaških koraka, i zato mi je ceo ovaj događaj posebno važan i drag. Deca su na mene ostavila izuzetan utisak, razgovarali smo o raznim temama koje ih zanimaju, a njihova radoznalost, ljubav prema sportu i širina gledanja na košarku je nešto što je dobra baza i to će im sigurno biti od pomoći da nastave da napreduju i razvijaju svoje talente. Moja uloga je da ih podstaknem na tom putu, dodatno motivišem i pokažem da se rad na sebi uvek dobrim vrati. Trudio sam se da im prenesem neke od lekcija koje su mene učili moji treneri i mentori, a jedna od bitnijih je da sačuvaju u sebi ljubav prema sportu, da igraju, ali i da se igraju. Jer, pobeda u sportu jeste važna, ali nije najvažnija. Bitniji je karakter koji izgradite, prijateljstva koja steknete, uz jačanje mentalnog i fizičkog zdravlja, i osećaj pripadnosti timu, ekipi. Bitno je da se nauči kako se odnosite prema pobedi, ali i porazu. Da poštujete protivnika i uvek igrate fer – rekao je Bogi.

Mališani su bili oduševljeni poklonima koje je su za njih obezbeđeni, uključujući patike, rančeve, lopte, dresove i stikere sa Bogdanovićevim autogramima.

Kamp Bogdan Bogdanović, jedan od najkvalitetnijih košarkaških kampova u ovom delu  Evrope, je ove godine održan sedmi put, a kroz njegove programe je do sada prošlo preko 400 dečaka i devojčica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike