Toronto uzeo Rajakovića, a Skariolo pokazao da je veliki dasa! Reptorsi izabrali Srbina pre njega, a on priznao da su napravili dobar izbor!

11.06.2023

06:51

0

Autor: A. Š.

Legendarni italijanski trener čestitao srpskom strategu angažman na klupi kluba iz NBA lige

Toronto uzeo Rajakovića, a Skariolo pokazao da je veliki dasa! Reptorsi izabrali Srbina pre njega, a on priznao da su napravili dobar izbor!
Serđo Skariolo - Copyright MN Press

Srbija ponovo ima glavnog trenera u NBA ligi. Posle Igora Kokoškova, koji je godinu dana proveo kao prvi strateg Finiks Sansa, a od naredne sezone u toj ulozi, ali na klupi Toronta, će se naći Darko Rajaković.

Strateg koji je osam godina proveo radeći u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a poslednjih devet kao pomoćnik u Oklahomi, Finiksu i Memfisu, u subotu uveče izabran je od čelnika Reptorsa za novog trenera, što je bez ikakve sumnje najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Tim pre, zbog toga što je protiv sebe imao jednog Serđa Skariola, koji je i ovom prilikom pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najboljih evropskih trenera svih vremena.

- Čestitam i želim sreću mom prijatelju Darku Rajakoviću. Dobar izbor, sjajno je videti evropskog trenera da ima priliku da dokaže svoju vrednost kao glavni strateg u NBA ligi – napisao je na Tviter profilu legendarni Italijan.

Podsetimo, strateg bolonjskog Virtusa bio je u najužem krugu kandidata za novog trenera Toronta i nedavno je čak i putovao u SAD na poslednju rundu razgovora sa čelnicima kluba.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike