Srbin vodi Memfis protiv Karija i družine! Darko Rajaković prvi trener Grizlija!

11.01.2022

17:09

0

Autor: 24sedam

Velika čast za srpskog stratega

Srbin vodi Memfis protiv Karija i družine! Darko Rajaković prvi trener Grizlija!
Darko Rajaković - Copyright Profimedia

Srbija će večeras, barem na jednu utakmicu, dobiti drugog trenera koji vodi tim iz NBA lige. Posle Igora Kokoškova, koji je sedeo na klupi Finiksa, Darko Rajaković će u noći između utorka i srede predvoditi Memfis u duelu sa Golden Stejtom!

Srpski strarteg, koji se nalazi u stručnom štabu Grizlija, dobio je priliku da debituje na mestu prvog trenera u najjačoj ligi na svetu, pošto je virus korona i u njegovom timu napravio velike probleme.

Rođeni Čačanin dugo je veće "preko bare". Od 2004. godine bio je skaut San Antonija i pomoćni trener Sparsa tokom Letnje lige, da bi prethodnih godina karijeru gradio stepenik po stepenik, došavši do ostvarenja sna.

Podsetimo, pre nego što se našao u stručnom štabu Memfisa, srpski stručnjak je radio kao pomoćnik u Oklahomi i Finiksu, a pre nekoliko godina bio je deo stručnog štaba "orlova", dok ih je sa selektorske pozicije predvodio Saša Đorđević.

Zanimljivo, duel Memfisa i Golden Stejta biće i mali srpski derbi, pošto se u stručnom štabu Voriorsa od ove sezone nalazi Dejan Milojević, dok je Nemanja Bjelica jedan od glavnih uzdanica Stiva Kera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike