Evo kako je Skariolo govorio pred Eurobasket i skinuo pritisak sa svoje ekipe! Gledam Dončića, Janisa i Jokića i razmišljam da ugasim TV!

19.09.2022

08:21

0

Španci ponovo pokorili Evropu, favoriti ranije eliminisani

Evo kako je Skariolo govorio pred Eurobasket i skinuo pritisak sa svoje ekipe! Gledam Dončića, Janisa i Jokića i razmišljam da ugasim TV!
skariolo - Copyright Fiba.basketball

Košarkaši Španije sinoć su stigli do četvrtog zlata na Evropskom prvenstvu, pobedom nad Francuskom u finalu, a selektor Crvene furije. Serđo Skariolo je stigao na samo dve titule od legendarnog Aleksandra Gomeljskog.

A uoči šampionata, Španija nije bila među tri favorita, ni na kladionicama, a ni u javnosti. Međutim, uspeh koji su načinili nije iznenađenje.

Ipak, mesec dana pre početka Eurobasketa, Skariolo je iskusno govorio o drugim ekipama, pominjao je Srbiju, Sloveniju, Grčku i tako, slučajno ili namerno, prebacio pritisak na rivale, a svoju ekipu tako opustio i u tišini pripremao.

- Gledao sam meč Slovenije i Srbije i razmišljao da li da nastavim da gledam i uživam ili da ugasim televizor da ne upadnem u depresiju. Gledao sam igrače poput Dončića, Adetokumba, Jokića...Pričamo o MVP NBA lige. To je kao zemlja snova za nas - govorio je Skariolo pre tačno mesec dana, 19. avgusta.

Pomenuo je tada i Litvaniju, ekipu koja ih je prilično namučila u osmini finala. Crvena furija je ostala na Eurobasketu pobedom u produžetku.

- Litvanija je jedna od favorita. Fizički su jaki, atlete su i iskusni. Imaju mnogo igrača koji igraju u Evroligi, imaju top NBA igrače, sedam-osam igrača igra na top nivou - govorio je tada Skariolo.

Španci su tako stigli do finala, a ekipe koje je nihov selektor isticao, završile su učešće u osmini finala ili četvrtfinalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike