Skariolo impresioniran Partizanom i njegovim navijačima, objasnio kompletnu situaciju oko Tea

20.10.2022

21:18

0

Trener Virtusa kaže da je povratak u Evroligu medalja sa dve strane

Skariolo impresioniran Partizanom i njegovim navijačima, objasnio kompletnu situaciju oko Tea
0MET2904 - Copyright MN Press

Partizan je u sjajnoj atmosferi Arene ubedljivo pobedio Virtus, oba tima su sada na 1/3, a trener tima iz Bolonje, Serđo Skariolo najviše je bio impresioniran publikom, iako nije zaboravio da pohvali rivala.

- Prvo, čestitam Partiuzanu na pobedi i njegovim navijačima, bilo ih je 16 hiljada. Oni su imali veliku važnost u ovoj utakmici, gurali su igrače da budu bolji. Nema sumnje da su igrali jače od nas. Prva četvrtina je bila odlučujuća, pogotovo Naneli i Madar su bili nezaustavljivi za nas. To nas je stavilo u ne baš mentalno mirno mentalno stanje. Žurili smo, promašivali smo blokove, nismo imali odlučnost i ta razlika nastala u prvoj četvrtini je odredila pobednika. U naredne dve četvrtine naredne smo se borili, a na kraju su igrači u poslednjoj videli da ne mogu da pobede. Partizan je bolji tim od nas, od sutra se vraćamo na posao, učimo, unapređujemo se.

Miloš Teodosić je igrao, ali je očigledno da je daleko od svoje najbolje forme, kada njega očekujete da bude na 100 odsto?

- Miloš je propustio celo leto i pripreme. Suštinski, pre nego što je prošle nedelje odigrao prvu utakmicu, pre toga mu je poslednja bila u junu. To je mnogo vremena bez aktivnosti, pogotovo za veterana. Ne mogu da kažem kada će biti u punoj formi, ali već nam može dati dobre minute. Mada, mi od njega ne očekujemo da igra 30 minuta po utakmici. Treba da ga koristimo za vrlo visok nivo košarke, ne možemo da ga preopteretimo, dugačka je sezona, da ne rizikujemo sa povredom. Ne žurimo.

Novinari su inače pre postavljanja pitanja čestitali Skariolu na osvojenom Evrobasketu, pogotovo što je njegova Španija smenila generacije. To je treneru četvrto evropsko zlato, uz jedno svetsko, uz olimpijsko srebro i olimpijsku bronzu.

Kakve su ambicije Virtusa u Evroligi ove sezone?

- Svi moraju da se prilagode na Evroligu i tim i klub. Evroliga koju smo ostavili pre 15 godina nije ista kao ova sad, pre svega po pitanju fizičkog napora. Naš cilj je da budemo u grupi timova koji neće da samo učestvuju, hoćemo da jurimo top 8 i da pokušavamo da se borimo za plej-of. Nemoguće je izabrati 10 timova, ma čak i dva koja će biti van trke. Mnogo timova će morate se takmiči, a to je nešto što smo radili večeras. Videćemo.

Kako se Bolonja privikava na povratak Evrolige? Partizan je takođe dugo odsustvovao, pa smo videli svi kako je ovde u Areni, prava proslava…

- Igrali smo samo jednu utakmicu kod kuće, atmosfera je bila odlična, ali smo igrali sa vrhunskim timom Monakom, nismo baš dobro prošli. Bila su velika očekivanja. Prošla sezona je cela sezona protekla u čekanju Evrokupa i konačno smo pobedili i bili smo toliko srećni da učestvujemo. Plasman u Evroligu je medalja sa dva lica, jedno je sjajno, a drugo je izuzetno zahtevno. Moramo da budemo spremni da se borimo i patimo i da budemo zajedno, kohezivni. Vrlo rano da bismo znali šta će biti za dva-tri meseca, i idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo da vidimo gde ćemo da budemo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike