Željko Obradović je suvi genije, a mislio sam da je lud, glup, da me ubija! Ovako vrhunski trener pamti rad sa Žocom!

03.06.2023

11:12

0

Autor: G. F.

Španski stručnjak Pablo Laso prisetio se dana kada je igrao za sadašnjeg šefa struke Partizana

Željko Obradović je suvi genije, a mislio sam da je lud, glup, da me ubija! Ovako vrhunski trener pamti rad sa Žocom!
Obradović i Laso - Copyright Instagram printscreen

Nekadašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri nije više deo minhenskog Bajerna, a kao glavni kandidat za njegovog naslednika pominje se čuveni Pablo Laso.

Odlični Španac je otkrio kako je svoju uspešnu trenersku karijeru započeo upijajući ono što mu je kao igraču savetovao Željko Obradović.

Sadašnji trener Partizana vodio je Real od 1995. do 1997, a u ekipi je bio Laso, koji je u jednom podkastu otkrio detalje te saradnje.

Igrao je Real finale FIBA Evrokupa sa Veronom, a Obradović je tada potpuno izludeo Lasa.

- Dve nedelje ranije, tokom treninga, Željko je govorio ko igra, ti Pablo odmori, a onda odjednom "Pablo, ulazi u igru." Obično smo Hose Migel, Antumnjes i ja počinjali, ali sada je počeo da koristi nekog drugog na mojoj poziciji, Bodirogu ili Santosa. Verovatno sam previše razmišljao kao igrač, ali sam se pitao zašto mi to radi?!

A onda je na red došla i pomenuta borba za trofej.

- Onda dolazi finale. Prvo poluvreme smo bilo onako, ja nisam igrao ni minut. Onda sam otišao u kupatilo na poluvremenu i Željko se ušunjao iza mene: "Pablito, šta se desilo?" Rekao sam mu da nije ništa, da moramo da igramo bolje u drugom delu i da pobedimo. Upitao me je da li sam spreman da igram? Naravno da jesam, to je bilo finale. "Okej, onda izađi tamo".

Ali i drugo poluvreme Laso je počeo na klupi.

- Gledao me je 5, 6 minuta, prišao mi i rekao: "Pablo, idemo da pobedimo sada." Igrao sam nekih 10 minuta, manje-više i imali smo +15 na tri minuta do kraja. Odjednom sam video kako me menja. Igrali smo dobro, vodili smo, što je bio sjajan trenutak za beka kao što sam ja da kontroliše igru, a on me menja i govori mi: "Pablito, jako dobro. sedi, odmori, dobili smo utakmicu".

Kada je utakmica završena Obradović je Lasu objasnio zbog čega je uradio to što je uradio tokom susreta.

- "Pablito, slušaj! Jednostavno je. Nisi mogao da zaustaviš Jucolinija, pa sam ga "ubio" sa Antunjezom i Santosom. Uradili su sjajan posao. Kada si ušao, Jucolino nije "imao noge" i ti si mogao da radiš svoje". Govorimo o sjajnom treneru sa sjajnim umom i jasnim planom. U tom trenutku sam kao igrač mislio: "On je lud, ubija me, on je glup." Sada, 20 godina kasnije, smatram da je to bio genijalan posao. Meni je, kao igraču, ego govorio da treba da igram, njemu kao treneru da treba da pobedimo - zaključio je Pablo Laso!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike