Partizan i Željko, ma to je bajka, poezija! Real je pokazao da je mali klub!

29.05.2023

07:17

0

Autor: G. F.

Savo Milošević rekao ono što misli svaki pravi ljubitelj sporta na svetu

Partizan i Željko, ma to je bajka, poezija! Real je pokazao da je mali klub!
Željko Obradović, Dante Eksum i Kevin Panter - Copyright Profimedia

Košarkaši Partizana savladali su Cedevita Olimpiju u prvom polufinalnom  meču AdmiralBet ABA lige i napravili značajan korak ka borbi za titulu.

Trbine Arene  ponovo su bile ispunjene gotovo do vrha, a među onima koji su došli da podrže crno-bele bio je legendarni fudbaler,  kasnije i trener Partizana Savo Milošević. Za BC Partizan TV Milošević je prokometarisao sve viđeno u dosadašnjem delu sezone.

MN Press
 

 

- To je bajka, to je prosto bajka. I momci, i pre svega čovek koji je iznad ovog ovog sporta i izvan i ispred ovog sporta Željko Obradović je uspeo, po meni ovaj rezultat i način na koji je ostvario ovaj rezultat je kao da smo osvojili titulu. Kao da je osvojio 10. titulu. Sećamo se prethodnih godina na šta je ličio Partizan i kakva je to bila borba, a onda i početka ove sezone i svega što se izdešavalo doći do toga da budete egal ili bolji od prvaka Evrope ovog zvaničnog, mada sam poprilično razočaran Real Madridom i celom tom pričom. Nije mi krivo što smo izgubili, nikad mi nije žao, meni je bilo bitno da naše ekipe budu barabar sa onim najvećim. To je već uspeh. Izgubiti, dobiti na jednu loptu to nije problem. Dule Vujošević je izgubio na jednu loptu dve utakmicu na fajnal foru, ali smo bili tu, borili smo se u Evropi.

 

 

Jasno je da je Milošević, kao i valjda svaki pravi ljubitelj sporta razočarana načinom na koji je madridski klub eliminisao crno-bele.

- Ali ponašanjem kad gubiš i kako to prihvatiš Real Madrid je pokazao da je jedan mali klub i jako mi je žao što su postali prvaci Evrope, iako je to nama neka satisfakcija da smo ispali od prvaka Evrope. Da smo otišli na fajnal for moglo je biti svega. U svakom slučaju ovo što smo uradili rezultatski u Evroligi je ravno osvajanju Evrolige. Pre svega zbog načina na koji smo igrali u ovom drugom delu sezone. Ovo protiv Reala je bila poezija sve do tog famoznog momenta.

Bilo je situacija i u kojima je sam  Milošević,  kao i ekipe koje je vodio, "padao" posle teških poraza. Njegov recept za izlaz iz  takve situacije je naizgled sasvim jednostavan:

- Znam kako sam se ja vraćao i šta pričam igračima, ali se ne bih usudio da nešto sugerišem Željku. Mnogo je teško psihološki, veliki je to udarac za  igrače i videli smo to protiv momaka iz Podgorice. Uspeli su to da prevaziđu, to zna Željko kako je ih je povratio. I  to je proces. Najbolji povratak je kroz  utakmicu, sve leči pobeda. Živeo Partizan!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike