Dok Jokić odmara on zabavlja publiku i zarađuje ogromne pare! Mastoka Denvera je najplaćenija u NBA ligi!

02.06.2023

22:12

0

Autor: A. Š.

Američki mediji objavili su plate maskota klubova u najjačoj ligi na svetu. Radi se o stotinama hiljada dolara na godišnjem nivou

Dok Jokić odmara on zabavlja publiku i zarađuje ogromne pare! Mastoka Denvera je najplaćenija u NBA ligi!
Roki - Copyright Profimedia

U noći između četvrtka i petka krenula je najvažnija plej-of serija NBA lige u sezoni. Denver je poveo protiv Majamija u velikom finalu najjače lige na svetu, uz još jednu istorijsku noć Nikole Jokića.

Ali, ovoga puta u prvom planu neće biti bivši, dvostruki uzastopni, MVP, već maskota Denvera, koja je najplaćenija među svojim kolegama u NBA ligi.

Američki mediji objavili su plate ljudi koji u pauzama utakmica, ali i dok one traju u prostoru oko terena, zabavljaju navijače na tribinama.

Čovek koji na utakmicama u Denverovoj dvorani nosi kostim popularnog Rokija zarađuje neverovatnih 625.000 dolara godišnje, a ni nekolicina drugih maskota u NBA ligi ne treba da se stidi svojih primanja.

Heri, maskota Atlante, godišnje inkasira 600.000 dolara, bik Beni iz Čikago Bulsa za 12 meseci zaradi 400.000, a gorila Go, maskota Finiksa, na kraju svake godine bogatiji je za 200.000 dolara.

Polovinu te sume za svoju maskotu, stršljena Huga, na godišnjem nivou izdvaja Šarlot, dok ostale franšize znatno manje plaćaju ljude koji oblače odela maskota, zbog čega se nisu ni našle na ovom spisku.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike