Jokić poveo Denver ka tituli: Fenomenalni Somborac doneo pobedu Nagetsima i upisao još jedan tripl-dabl (VIDEO)

02.06.2023

04:45

0

Autor: D. P.

Sjajni srpski centar pravi kad je najpotrebnije

Jokić poveo Denver ka tituli: Fenomenalni Somborac doneo pobedu Nagetsima i upisao još jedan tripl-dabl (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP

Košarkaši Denvera vode sa 1-0 u velikom finalu protiv Majamija, jer su jutros u svojoj 'Bol Areni" slavili pobedu rezultatom 104:93.

Nikola Jokić je ostvario još jedan tripl-dabl sa 27 poena, deset skokova i 14 asistencija, a odli;nu partiju prikayao je i njegov saigrač Džamal Marej sa 26 poena, šest skokova i deset asistencija.

Kod Majamija najviše je pokazao Bem Adebajo - 26 poena, 13 skokova.

Nagetsi su od starta bili koncentrisani na svoje defanzivne zadatke, dok se u napadu strpljivo gradio svaki poen.

Marej se u takvoj igri nametnuo kao lider ekipe, dok se Jokić držao rezervisano sve do kraja tre'e ;etvrtine utakmice, šutirajući samo kada.se to moralo.

I bez forsiranja igre na Somborca, Nagetsi su umeli da stvore distancu u poenima koja se samo povećavala kako se bližila velika pauza. Uz dve mini-serije od 9:0, pa 5:0, domaći su došli dovođstva od 17 poena koja je garantovala miran nastavak (59:42) utakmice.

Majami je usled tako čvrste odbrane Nagetsa teško pogađao sa distance. Jedino se Adebajo umeo da snađe sa takvom defanzivnom postavkom rivala, tako da je gotovo pola timskog učinka bilo njegovo delo - 24 poena, osam skokova, tri asistencije.

Ovaj Njujorčanin poreklom iz Nigerije bio je neuhvatljiv za Jokića, ali niko zbog toga kod Nagetsa nije bio mnogo uznemiren, jer Batler je bio iskontrolisan i sveden na desetak poena, dok ostali iz spoljne linije gotovo da nisu ni bili na ovoj utakmici.

Zahvaljujući Adebaju gosti su na startu treće četvrtine napravili seriju 7:0, ali tada i Jokić polako kreće da se više angažuje pod obručom Hita i posle ubačenih deset poena u prvom poluvremenu dolazi nekoliko puta na liniju slobodnih bacanja, pa ubacuje jednu trojku uz zvuk sirene.

Majami se posle loše završnice treće četvrine sa 11:0 vratio u meč na startu poslednje četvrtine (84:74), da bi novo Jokićevo napadačko buđenje vratilo mir među Nagetse - 90:74.

U poslednjih pet minuta Denverova prednost se kontrolisano topila. Jokić je na dva minuta pre kraja jednim skokom došao do devetog tripl-dabla, što je i publika ispratila ovacijama na nogama.

 

 

Drugi srpski igrač Nikola Jović dobio je priliku u poslednjih pola minuta, ali baš od zemljaka je bio sprečen da se upiše u strelce.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike