NBA je Jokića čekala punih 25 godina! Ovo su uspeli samo Nikola, Lebron, Lari Bird i niko više!

02.06.2023

06:58

0

Autor: G. F.

Srpski centar nastavlja sa ispisivanjem istorije u Ameirici

NBA je Jokića čekala punih 25 godina! Ovo su uspeli samo Nikola, Lebron, Lari Bird i niko više!
Nikola Jokić razbio Majami - Copyright Profimedia

Od sezone do sezone, od ere do ere pojedinca ili kluba beleže se ona najbolja ostvarenja.

Kada neko dostigne jedno od njih ispisuje stranice istorije, a kada jednostavno ređa rekorde ili ih izjednačava, onda je jasno da se radi o istinskoj legendi NBA lige.

E taj i takav je Nikola Jokić! Srpski reprezentativni centar izgleda ne ume da odigra utakmicu, a da na njoj ne uradi nešto posebno. Nešto što se viđa izuzetno retko.

Na primer jednom u 25 godina kao što je to slučaj sa prvom finalnom utakmicom u najjačem klupskom takmičenju na svetu. Tačno toliko je prošlo, punih četvrt veka otkako je neki košarkaš za poluvreme uspeo da ostvari dabl-dabl učinak.

 

 

Jokićevih 10 poena i 10 asistencija u drugom delu igre za pobedu Denvera nad Majamijem dodatno dobijaju na težini jer je postao prvi debitant u istoriji finala NBA lige koji je imao dvocifren broj asistencija. Prvi! Jedini! Niko nikad pre njega!

 

 

Ali ni to mije sve kada su rekordna ostvarenja u pitanju. Meč je završio sa 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija, ali i uz još jedan gotovo neverovatan podatak. U rubrici za izgubljene lopte pored imena Nikole Jokića stoji 0! I slovima - nula!

I da bar za ovaj tekst završimo priču o vanserijskoj partiji ostavili smo podatak kojim su otkad se igra NBA liga mogla da se podiče samo dvojica košarkaša. Ma šta košarkaša, dvojica legendi Leri Brid i Lebron Džejms!

 

 

Jokić je, uz njih dvojicu, jedini košarkaš koji je uspeo da u plej-ofu ima više od 450 postignutih poena, više od 200 skokova i više od 150 asistencija.

Briljantno, nema šta drugo da se kaže.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike