Jokić dobio jedno od najvažnijih priznanja za svakog Srbina! Mislim da sam uradio lepu stvar za svoju zemlju!

29.05.2023

17:08

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski košarkaš nagrađen od Ministarstva spoljnih poslova za promociju ugleda Srbije u svetu

Jokić dobio jedno od najvažnijih priznanja za svakog Srbina! Mislim da sam uradio lepu stvar za svoju zemlju!
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Dok se u Denveru sprema za početak najvažnije plej-of serije u dosadašnjoj karijeri, Nikola Jokić dobio je jedno od najvećih priznanja koje može da pripadne jednom Srbinu. Ministarstvo spoljnih poslova dodelilo je asu Denvera nagradu za promociju ugleda Srbije u svetu.

- Hteo bih da se zahvalim Ministarstvu i ministru spoljnih poslova na nagradi za sveukupan doprinos u diplomatiji i promociji Srbije u svetu. Ovakve nagrade sam obično dobijao na terenu, tako da je ovo za mene malo drugačije, ali ako sam barem malo doprineo da ljudi u svetu zavole Srbiju i vide je kao prijatelja mislim da sam uradio lepu stvar za svoju zemlju – kazao je Jokić.

Ovo priznanje dodeljuje se povodom Dana srpske diplomatije koje dodeljuje Ministarstvo spoljnih poslova. Priznanje se dodeljuje našim istaknutim pojedincima koji promovišu ugled Srbije u svetu kroz svoju profesiju.

- Košarka i sport uopšte je nešto po čemu smo prepoznatljivi u svetu i to je pravi put da pokažemo koliko je Srbija lepa i koliko u njoj ima dobrih i vrednih ljudi. Nadam se da sam i ja zemlju predstavljao na pravi način i da sam dao primer nekim mlađim ljudima. Meni ostaje da obećam da ću se truditi da predstavljam Srbiju na pravi način i da opravdam ukazano poverenje svoje zemlje – rekao je Nikola Jokić.

Od sportista, pre Nikole Jokića, priznanje povodom Dana srpske diplomatije dobio je Novak Đoković 2020. godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike