Počistiš Lejkerse, napraviš istoriju za Denver, a ono ni da takne! Jokić priznao: Očekivao sam nešto više!

27.05.2023

23:29

0

Autor: A. Š.

Dok čeka rivala u borbi za šampionski prsten, najbolji srpski košarkaš pričao o braći, roditeljstvu, saigračima…

Počistiš Lejkerse, napraviš istoriju za Denver, a ono ni da takne! Jokić priznao: Očekivao sam nešto više!
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Morao je Denver da čeka derana iz Sombora kako bi se prvi put u svojoj istoriji borio za šampionski prsten NBA lige. Predvođeni Nikolom Jokićem, Nagetsi su na izuzetno ubedljiv način stigli do velikog finala najjače košarkaške lige na svetu, počistivši na tom putu čak i velike LA Lejkerse u borbi za tron Zapadne konferencije.

Sve to, međutim, kod reprezentativca Orlova nije izazvalo očekivana osećanja. Priznao je to Jokić tokom druženja sa predstavnicima medija, dodavši da prvu konferencijsku titulu Denvera nije slavio, već se posvetio uživanju i opuštanju.

- Super je bilo pobediti, ali već pola sata nakon utakmice bili smo potpuno okej. Iskreno, očekivao sam nešto više. Pobedili smo i bilo mi je jako drago zato što smo ispisali istoriju. Ali, suštinski nismo uradili ništa posebno, niko nas se neće sećati za dve-tri godine ukoliko ne stignemo do kraja.

Uz Jokića, jedan od najzaslužnijih za istorijski rezultat Nagetsa bez dileme je i trener Majkl Meloun, s kojim sarađuje punih osam godina.

- Dozvolio mi je da imam više loptu u rukama što se tiče košarke. Ovako, kao osoba, ostao je isti.

A, Džamal Marej?

- Zaslužuje sve ovo, posebno jer je imao utakmice sa preko 30 poena i uz visoke procente. Njegova energija je sjajna, on je naš lider i iskočio je na brojnim utakmicama, preuzeo odgovornost... Čak i kada ne pogađa, njegova energija je uvek dobra i to je najbolja stvar za sve nas oko njega. Znamo da može da ubaci i 50 poena, a čak i kada ga ne ide on se bori i trudi, što je najbolja stvar. Ne možemo da kontrolišemo šta ljudi pričaju o njemu, niti nas zanima šta drugi misle - rekao je srpski as i dodao:

- Tokom prvih nekoliko godina imao sam dobru hemiju sa Gerijem Herisom, igrali smo dobro dva na dva, ali onda se brzo sve prebacilo na Džamala. Oduvek je bio borac, imao nešto posebno u sebi, uvek je želeo da bude bolji i veći od onoga što je u tom trenutku. Ako se dobro sećam, od početka je uvek bio gladan.

Pohvalno je Jokić govorio i o nekadašnjem NBA šampionu sa Lejkersima Koldvelu Poupu, pre nego što se priča prebacila na privatan život reprezentativca Orlova.

- Moja porodica me je uvek u svemu podržavala, pogotovo moj otac koji je uvek govorio da mogu da budem nešto više. Moja braća su živela sa mnom kada sam se preselio u Beograd, bili uz mene stalno, a kada sam otišao u SAD Nemanja, koji je ovde živeo pre mene, bio je sa mnom i zajedno smo imali lepo putovanje do ovog trenutka. Kada sam dolazio u SAD bio sam srećan što ću biti sa njima, kada si klinac uvek želiš da budeš uz svoju stariju braću. To mi je predstavljalo veće zadovoljstvo nego sam dolazak u NBA – rekao je Jokić i dodao:

- Sada se čini da je sve nekako povezano. Dobra stvar za nas što smo svi bili zajedno. Moja supruga, tada devojka išla je u Oklahomu na koledž i bili smo razdvojeni šest-sedam meseci. Bili smo mladi, pa smo bili srećni zbog toga što smo ponovo bili zajedno i u SAD. Nisam znao da će mi devojka postati supruga i da ćemo zajedno biti ovde.

Nedavno se Nikola ostvario i u najvažnijoj ulozi, ali je istakao i da između roditeljstva i terena ne može da se povuče bilo kakva paralela.

- Iskreno, to ne može da ide jedno s drugim. Oduvek sam znao da košarka neće da bude moja primarna stvar, niti će ikada biti. Tako mi se sviđa, jer kod kuće imam nešto što mi znači mnogo više od košarke. To sam znao oduvek, a sada sam pokazao sebi da sam bio u pravu. Roditeljstvo i porodica mi pomažu da ostanem u balansu, da čak i kada stvari ne idu dobro imam kome da odem i budem sa svojima.

Priznao Jokić Amerima da u detinjstvu nije previše gledao NBA ligu, ali da se seća Sakramenta sa Peđom Stojakovićem i Vladom Divcem, a onda ih malo i šokirao rekavši da nije ispratio četvrtu i petu utakmicu finala Istoka između Majamija i Bostona.

- Nisam gledao ni četvrtu, ni petu utakmicu. Ko dođe – tako ćemo se spremati. I jedni i drugi imaju da ponude svašta, raznovrsnu košarku, Boston može da preuzima sve, da stavi i visokog i niskog igrača na Džamala i mene, gde mogu da se poigraju sa rotacijama, Majami je dosta agresivniji, svaka utakmica sa njima je na krv i nož, dosta guranja i kontakta – kazao je Džoker, uz kratak osvrt na MVP priznanja.

- Možda će mi mnogo više značiti kada završim karijeru, pa se osvrnem i pogledam nagrade. Nikada nisam verovao da ću doći do ovog trenutka, čini mi se da igram isto još od dana kada sam počinjao u Somboru i da sam malo unapredio neke stvari, ali se suštinski nisam menjao. Možda je samo kontuitet važna stvar – kazao je Nikola Jokić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike