Da se zna ko je gazda: Partizanova dominacija protiv Cedevita Olimpije!

28.05.2023

21:30

0

Autor: M. N.

Crno-beli slavili protiv Ljubljančana sa 85:70 u prvom meču polufinalne serije AdmiralBet ABA lige

Da se zna ko je gazda: Partizanova dominacija protiv Cedevita Olimpije!
Jan Madar - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana slavili su u prvom meču polufinalne serije protiv Cedevita Olimpije sa 85:70 (18:8, 24:18, 18:16, 25:28).

Crno-beli su zasluženo stigli do trijumfa, jer su u većem delu meča dominirali, imali razliku preko deset poena i time pokazali da su favoriti u ovoj seriji protiv Ljubljančana.

Nema dileme da navijači Partizana, popularni Grobari mogu biti zadovoljni izdanjem svojih ljubimaca, i preko 15.000 navijača u dobrom raspoloženju su napustili večeras Štrak Arenu.

Izabranici Željka Obradovića su opravdali ulogu favorita u meču sa Cedevita Olimpijom, kontrolisali su igru, rezultat i nijednog trenutka nisu doveli u pitanje trijumf protiv nezgodnih Ljubljančana.

Drugi meč se igra 30. maja u prestonici Slovenije, i nema dileme da nas očekuje totalno drugačija utakimca, gde će domaćini pokušati da vrate seriju u Beograd, dok će crno-beli želeti da dođu do novog trijumfa i tako se plasiraju u finale gde ih već čeka Crvena zvezda.  

Što se tiče same utakmice, samo na početku meča je bio egal, ali kako je vreme odmicalo, crno-beli su počeli da kontrolišu igru, samim tim i Partizan je povećao rezultat iz minute u minut. U većem delu duela razlika je iznosila preko deset poena i na kraju su zasluženo stigli do važne pobede.  

BLOG UŽIVO:

KRAJ - Ubedljiva pobeda Partizna sa 85:70.

 

 

27. minut - Crno-beli kontrolišu, igru rezultat, dosta menja tim, čak je šansu ponovo dao mladom Drezgiću, što je ovacijama dočekano u Areni. Nema dileme da je ovde pobednik rešen, samo je pitanje kolika će razlika biti.

25. minut - Partizan održava prednost, trener Obradović je dosta izmenio tim, i dao šansu igračima koji imaju manju minutažu. Navijači mogu biti zadovoljni izdanjem svojih ljubimaca u prvom meču polufinalne serije u regionalnom takmičenju (72:55).

23. minut - Nema dileme da je ovde pobednik rešen, iako je do kraja meča ostalo još sedam minuta, ali prednost je i dalje preko deset poena. Crno-beli totalno kontrolišu raezulta, i pitanje je samo sa kolikom razlikom će se završiti meč u korist Partizana.

Početak četvrte četvrtine: 

30. minut - Crno-beli dominiraju i ovoj četvrtini. Sve vreme imaju dvocifreni razliku, i nema dileme da su na korak od prvog trijumfa u seriji protiv Cedevite.

28. minut - Cedevita Olimpija je uspela da smanji na razliku na deset, ali veoma brzo izabranici Željka Obradovića vraćaju na plus 15 (55:40). Definitivno kontrolišu rezultat tokom čitavog meča.  

 

 

26. minut - Trojkom Pantera, crno-beli prave najveće vođstvo na utakmici i na semaforu stoji plus (51:36). Defintivno, Partizan kontroliše igru i u nastavku, i sve su bliži vođstvu u polufinalnoj seriji. 

24. minut - Crno-beli su napravili nekoliko početničkih grešaka u napadu, to su iskoristili gosti i malo smanjili razliku (46:34).

 

 

22. minut - Partizan i na početku drugog poluvremena održava razliku i trenutno je plus 15 (44:29).

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Crno-beli dominirali u prvom poluvremenu, a najbolji pokazatelj je ubedljivo vođstvo, ima prednost od 16 koševa (42:26). Crno-beli su odlično odigrali u defanzivi, zaustavili njihove šutere Ferola i Jeremića i zasluženo na odmor idu sa ovolikom razlikom.    

 

 

18. minut - Sve veća razlika crno-belih, kontrolišu igru, zatvorili su svoj reket, i odmah stiže i rezultat. Do sada je ovo najveća razlika Partizana (42:24). Briljantni Naneli koji je postigao već 16 poena. 

16. minut - Partizan kontroliše meč, igra dobru košarku, i ne dozvoljavaju gostima da se spuste ispod deset poena (32:22). Dominira Naneli sa 13 koševa, iza njega je Papapetru sa šest poena.

14. minut - Partizan održava razliku preko 10 poena (30.17). Crno-beli igraju presing u odbrani, što donosi rezultat. Cedevita Olimpija ne zna da se snađe u takvoj igri. 

12. minut - Partizan ulazi u svoj ritam igre, kontroliše meč i razlika je sve veća. Publika uživa u sve lepšoj igri svojih ljubimaca. Plus 13 za crno-bele (23:10).

Početak druge četvrtine:

 

 

10. minut - Prva četrvtina pripala je Partizanu, bolja igra domaće ekipe, što pokazuje i rezultat na semaforu. Izabranici Željka Obradovića imaju plus 10 (18:8)

8. minut - Partizan održava prednost, i polako povećava razliku. Bolja igra crno-belih i diktiraju tempo u prvoj četvrtini. Trenutno je 16:8 

6. minut - Punih dva minuta bez poena, dosta greška sa obe strane, ali Partizan održava prednost od pet poena, i dalje je 11:6. 

4. minut - Crno-beli ulaze u svoj ritam, Naneli, sa slobodnih bacanja postiže nove koševa. Prva veća prednost Željka Obradovića 11:6. Sjajna atmosfera na tribinama, od početka su u meču.

Naneli digao publiku na noge, fenomenalno zakucavanje Nanelija, Grobari u transu. 

2. minut - Očekivano, utakmica je krenula sa dosta grešaka sa obe strane, jer važnost meča je uticalo na igru kako Partizana, tako i Cedevite Olimpije. Za sada 6:6.

 

 

Sjajna atmosfera u Štark Areni, preko 15.000 Grobara došlo da podrže svoje ljubimca u borbi za plasman u finale.

 

Petorka Partizana: Naneli, Lesor, Madar, Panter, Smajlagić.

- Prošle sezone je Cedevita Olimpija oba puta pobedila Partizan. U ovoj su oba tima ostvarila po pobedu: U Ljubljani je bilo 77:74, a u Beogradu 76:73.

- Cedevita Olimpija je takođe morala da igra majstoricu u četvrtfinalu, u kome je izbacila FMP.

 

 

- Prvi finalista je već poznat: To je Crvena zvezda, koja je u dva meča prosto demolirala Budućnost.

- Drugi meč igra se već u utorak, a eventualna majstorica narednog utorka, 6. juna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike