Partizane, imao si prvaka Evrope u džepu! Real osvojio titulu u neverovatnoj završnici!

21.05.2023

20:55

1

Autor: G. F.

Serhio Ljulj doneo pobedu tri sekunde pre kraja

Partizane, imao si prvaka Evrope u džepu! Real osvojio titulu u neverovatnoj završnici!
Košarkaši Reala slave titulu prvaka Evrope - Copyright Profimedia

Košarkaši Reala iz Madrida osvojili su titulu prvaka Evrope! Zasluženo, ili ne, o tome se da diskutovati. Partizan ih je imao u džepu, ali zbog svega što se izdešavalo Madriđani su otišli na F4.

Ali, Kraljevski klub je prvak Evrope! Zahvaljujući poenima Serhija Ljulja na tri sekunde pre kraja slavili su sa 79:78 i podigli novi šampionski pehar.

Počelo je odlično po Olimpijakos, koji je pred kraj prve četvrtine imao 12 poena viška, ali je u sledećoj deonici stigao odgovor Reala, koji je stigao do pet poena prednosti. Na poluvremenu je ipak bilo nerešeno.

Treći deo igre pripao je grčkom timu, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa 63:59 za Olimpijakos. Bilo je jasno da se može očekivati drama dostojna finala Evrolige.

Sa istom razlikom ušlo se u poslednjih 5 minuta, a briljirali su Vezenkov s jedne i Kozer s druge strane. Na 47 sekundi do kraja Serhio Rodrigez je pogodio za minus jedan, a Olimpijakos nije iskoristio sledeći napad.

 

 

Posle "malog" faula Vokapa, trener Reala je tražio tajm-aut i spremio akciju za poslednjih 12 sekundi meča. Akciju za titulu prvaka Evrope!

Pogodio je Ljulj posle solo akcije 3,2 sekunde pre kraja, pa je tajm-aut uzeo i trener Olimpijakosa. Da i on pokuša da nacrta akciju za titulu! Ali, Slukas je promašio i prvak Evrope postao je Real!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike