Ova Zvezda je baš moćna - prvi finalista AdmiralBet ABA lige!

23.05.2023

21:47

0

Crveno-beli demolirali Budućnost u Podgorici sa 97:56

Ova Zvezda je baš moćna - prvi finalista AdmiralBet ABA lige!
Nemanja Nedović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su prvi finalisti AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli su i u drugom meču polufinala plej-ofa demolirali Budućnost u Podgorici sa 97:56 (25:26, 23:8, 2911, 20:11) i time zasluženo se domogli same završnice regionalnog takmičenja. 

Ovo što su izabranici Duška Ivanovića pokazali u dva meča protiv Budućnosti, je demonstracija sile u sportskom segmentu i nema dileme da su podigli formu kad je bilo najvažnije.

Što se tiče same utakmice, domaćini su pružili otpor samo u prvoj četvrtini kada su čak u većem delu bili u vođstvu, ali onda sledi takva dominacija crveno-belih, da Budućnost nije znala gde se nalazi.

Povećavala se razlika iz minute u minut, i već posle prvih 20  minuta razlika je bila dvocifrena.

A, ono što se desilo u nastavku, to niko nije očekivao.

Klasična demoliranje crveno-belih, a najbolji pokazatelj da je već u trećoj deonici razlika bila preko 30 poena. 

U poslednjoj četvrtini, domaćini su bili u totalnom šoku, što su iskoristili gosti iz Beograda i na kraju razbili domaćine sa preko 40 koševa. 

Kraj utakmice 97:56

 

 

38. minut - Crveno-beli su toliko moćni, da ovo stvarno više nema smisla. Totalno su degradirali domaćine, koji ne znaju gde se nalaze. Čak se i trener Budućnosti pomirio sa činjenicom da je za njih sezona završena u regionalnom takmičenju. 

34. Ljudi, ovo niko nije očekivao. Crveno-beli razbijaju Budućnost preko 40 poena. Ovo niko nije očekivao da će se dogoditi u Podgorici (89:47). Agonija se nastavlja domaćina.

32. minut - Ista meta, isto rastojanje. Zvezda ne spušta ispod 30 poena. Svi jedva čekaju kraj utakmice (81:47).

Početak četvrte četvrtine:

 

 

30. minut - Demoliranje Zvezde, niko nije očekivao ovakvu partiju gostiju iz Beograda. Trener Duško Ivanović sigurno može biti zadovoljan izdanjem svojih igrača (77:45). 

28. minut - Čini se da crveno-beli kao da imaju jedan jači trening u Podgorici. Bukvalno se igraju sa domaćinima na parketu.

 

 

26. minut - Čini se da svi akteri meča žele da se što pre završi, prer svega domaći navijači, koji nisu očekivali ovakvu blamažu svojih ljubimaca. Ubedljivo Zvezda vodi 71:40. Publika već polako napušta dvoranu, to je najbolji primer lošeg izdanja Podgoričana.

24. minut - Čini se da se Budućnost već predala, Zvezda dominira na parketu Morače. Razlika je sve veća (62:36). Koliko je situacija teška za domaćine, pokazuje i primer da je trener Podgoričana za četiri minuta tražio već tri tajm-aut. To se nikad nije dogodilo u plej-ofu regionalanog takmičenja. 

22. minut - Ništa se nije promenilo u nastavku, razlika se povećava, crveno-beli dominiraju. Domaćini nikako da se konsoliduju, gosti su sve bliži finalu regionalnog takmičenja (55:36).

Početak drugog poluvremena:

20. minut - Zvezda je pokazala zašto je jedna od najboljih ekipa u regionalnom takmičenju. I nema dileme da su u fantastičnoj formi kad je bilo najpotrebnije,a to je na svojoj koži najbolje osetila Budućnost. Velika prednost gostiju posle prvog poluvremena (48.34)

18.  minut - Domaćini ne znaju šta ih je snašlo u drugoj čevrtini. Postigli su samo četiri poena, dok se Zvezda razigrala i povećava razliku iz minute u minut (45:30).

Vređanje Nikole Ivanovića od domaće publike, skandirajući protiv crnogorskog pleja.

16. minut - Mnogo grešaka domaćina, dosta izgubljenih lopti, i onda nije slučajno što su crveno-beli u stalnom vođstvu u drugoj četvrtini. Prvi put Zvezda ima dvocifrenu prednost trojkom Nedovića (41:30).

 

 

14. minut - Izabranici Duška Ivanovića polako povećavaju prednost i trenutno je 34:26. Mnogo bolja igra gostiju.

12. mibnut - Mnogo bolja igra crveno-belih, pre svih Luke Mitrovića, koji je već ubacio 16 poena. Zvezda vodi 31:26. Najbolji pokazatelj da domaćini punih tri minuta nisu postigli koš.

Početak druge četvrtine

 

 

10. minut - Kakva prva četvrtina. Budućnost odlično krenula, završnica pripala crveno-belima. Posle prvih deset minuta rezultatski egal. Sjajna četvrtina Luke Mitrovića koji je postigao 12 poena.

Iznenađujuće da Morača nije puno, iako se očekivalo suprotno. Meč se malo odlaže, zbog problema sa jednim obručom. 

9. minut - Ponovo se utakmica vraća u egal, Zvezda pravi seriju od 6:0 i stiže do izjednačenja. Seriju sada ima Luka Mitrović, koji je postigao svih šest poena u poslednjih 30 sekunda.

8. minut - Uzvraća Zvezda sa četiri poena, zbog čega trener Podgoričana Mijović odmah zove tajm aut.

6. minut - Sjajna rola Kabe, postiže četiri poena zaredom i povećava prednost na plus 8 (17:9). Bolju energiju imaju domaćini na početku utakmice.

4. minut - Ponovo bolje igra domaća ekipa i ima prednost od četiri poena (11:7). Ipak, crveno-beli uzvraćaju preko Nedovića koji je najbolji akter na početku meča sa pet poena, iza njega je Petrušev sa tri. Sa druge strane Atć je ubacio četiri koša. 

 

 

2. minut - Bolje je krenula Budućnost, napravili su seriju od 4:0, onda Zvezda stiže do izjednačenja, ali trojkom domaćini stižu do 7:4.

 

Petorka Zvezde: Lazić, Nedović, Kampaco, Kuzmić, Petrušev.

 

 

BLOG UŽIVO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike