Kakva ludnica na Floridi! Jokić dobija rivala nakon majstorice - Boston slavi Vajta! (VIDEO)

28.05.2023

07:22

0

Autor: A. S.

Finiš meča je teško prepričati

Kakva ludnica na Floridi! Jokić dobija rivala nakon majstorice - Boston slavi Vajta! (VIDEO)
Derik Vajt - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Košarkaši Boston Seltiksa u šestom meču finala Istočne konferencije sa Majami Hitom stigli su do izjednačenja, 3:3 i to pobedom u ludom finišu meča, 104:103.

Seltiksi su tako učinili gotovo nemoguće i od 0:3, stigli na 3:3, pa će pred svojim navijačima igrati za istorijski preokret.

Finiš meča na Floridi je za nezaborav. Boston se našao na pragu eliminacije, nakon što je Džimi Batler pogodio sva tri slobodna bacanja za 103:102, a onda je na scenu nastupio Derik Vajt.

Probao je Boston da trojkom obezbedi pobedu, Smart je šutirao za pobedu, ali je lopta izašla iz koša, dok se Vajt našao na ofanzivnom skoku i uz zvuk sirene postavio konačnih 104:103

 

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tejtum sa 31 poenom, a pratio ga je Braun sa 26. U poraženoj ekipi, istakao se Batler sa 24 poena.

Što se same šeste utakmice tiče, Majami je bio rešen da prekine nalet Bostona, ali su gosti od starta bili bolji rival. Seltiksi su održavali prednost koja se kretala od pet do deset poena. Prvi je veću razliku načinio gost, ali je Majami odgovorio preko Batlera, pa je usledio i nezvesniji finiš.

 

 

Poslednje trenutke meča je gotovo nemoguće prepričati, bilo je i nekih nerezonskih pokušaja na obe strane, a Boston je taj koji sada slavi Vajta.

Sada sledi sedma utakmica, koja je na programu u noći između ponedeljka i utorka u 02.30, a Boston je domaćin. Nakon nje, biće poznato ko ide na megdan Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću u borbi za prsten.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike