Žoc se nasmejao na pitanje o Drezgiću, ali se brzo uozbiljio: Ne sviđa mi se jedna stvar, to nije dobro da se radi...

22.05.2023

22:58

0

Autor: P.K.

Arena je bila oduševljena ulaskom 16-godišnjeg plejmejkera

Žoc se nasmejao na pitanje o Drezgiću, ali se brzo uozbiljio: Ne sviđa mi se jedna stvar, to nije dobro da se radi...
Savo Drezgić - Copyright MN Press

Partizan je razbio Studentski centar u majstorici plej-ofa AdmiralBet ABA lige i plasirao se u polufinale. Od brojnih stvari koje su obeležile meč, izdvaja se i ulazak Sava Drezgića, plejmejkera koji još nije napunio 17 godina.

On je za prvi tim debitovao na Kupu Radivoja Koraća, ali danas je upisao prve poene i zaigrao u najkvalitetnijem takmičenju. Drezgić inače igra za juniore i kadete.

Novinarsko pitanje o tome kako je publika "naterala" Obradovića da ga ubaci u igru izmamilo je osmeh kod Željka Obradovića, ali čim je počeo da komentariše njegovu igru, uozbiljio se:

- Talentovano dete koje je sticajem okolnosti dobilo priliku da igra. Nije mi se svidelo to da mu stariji igrači guraju loptu, da sve ide na nejga. To nije dobro, stavljate pritisak na dete, protok lopte treba da bude normalan, da igra normalno, jer samo tako se razvija. Nisam ga ja uveo da bi on dao koš i publika mu aplaudirala. Ima drugih parametara koji su važni tu. Ako bude na nivou, to je igrač za ABA, a što da ne i Evroligu. Nadam se da će biti s nama i na pripremama sledeće sezone, ali mislim da je njegovo prirodno mesto sada uzrast u kome igra, tamo treba da igra i da bude lider.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike