Željko je zadovoljan: Evidentno je i golim okom da su se neke stvari promenile, u životu nema ništa lako

22.05.2023

22:44

0

Autor: P.K.

Nije Žoc bežao ni od realnih problema tima, a otkrio je i stanje Avramovića...

Željko je zadovoljan: Evidentno je i golim okom da su se neke stvari promenile, u životu nema ništa lako
Željko Obradović - Copyright MN Press

Trener Partizana Željko Obradović bio je jako zadovoljan nastupom njegovog tima u majstorici protiv Studentskog centra i plasmana u polufinale plej-ofa AdmiralBet ABA lige i rekao je da se nada da će tim nastaviti da igra ovako, pre svega energetski.

On je kao ključ svega istakao motivaciju, rekavši da je sve može da se uradi kad si motivisan.

- Pre svega, želim da čestitam Studentskom centru na svemu što su pokazali protiv nas. Evidentno je bilo da su prve dve utakmice na drugom nivou. Mi smo odigrali mnogo bolje, očigledna je razlika, kako u statistici, tako i u stvarima koje su vidljive golim okom: pristup, želja, koncetracija. U Podgorici smo imali tri asistencije, a danas 19 u prvom poluvremenu. I mnogo bolji nivo šuta. Vratili smo se na način na koji smo igrali ranije, na veliki broj poena. Veoma interesantno je da sam mogao da pravim dosta izmena. To je način na koji smo igrali cele sezone. To je nešto što dozvoljava da se igra u velikom ritmu. Zaista želim da istaknem neverovatni ambijent, skoro 15.000 ljudi. To pokušavam svaki put igračima da objasnim da je to nešto to će retko kad da dožive, ako se nekad odluče da odu, gde god da igraju. Ja to tako gledam, a kad izađeš i igraš pred publikom koja te bodri cele sezone i kad si na nivou i nisi, moraš da ceniš i da imaš ekstra motivaciju. Nadam se da će igrati u istom stilu i protiv Cedevita Olimpije.

Jedan od predstavnika medija ocenio je da AdmiralBet ABA liga "ne ceni dovoljno" Partizan i pitao je Obradovića da li će tim uraditi nešto povodom toga…

- Ja se nikada nisam bavio stvarima za koje mislim da nije moj posao. Neću to da radim ni ovog puta. Ja  pokušavam da budem maksimalno korektan sa svim ljudima iz bilo kog takmičenja u kome nastupamo. Nastaviću tako da radim. Uvek sam govorio da se neke stvari rešavaju kad se završi sezona. To je jedini put i nemam nikakav problem kad se sve bude završilo da kažem za neka takmičenja šta ne valja, i za ABA i za Evroligu. Mislim da je cilj svih nas protagonista imamo što bolje takmičenje. Na terenu da je bitno, van terena da nije bitno.

Da li je tim konačno "preboleo" Real Madrid?

- Vratili smo se i pokušavamo da igramo na način na koji smo igrali u velikom delu sezone. Ja sam rekao i da je evidentno da je problem u tom smislu da je ostavilo traga, jer igrati pet utakmica, hteli ne hteli, to negde stoji u glavi. Ja se iskreno nadam da posle ove utakmice treba da se okrenemo nečemu što je ispred nas. Na tome sam insistirao sam i posle Madrida. Najiskrenije verujem u motivaciju. Ako si motivisan, onda si koncentrisan a onda imaš šanse da igraš dobru košarku. Cedevita Olimpija je uvek igrala dobro protiv nas, i ove sezone i prošle, sve je to bilo na jedan-dva poseda. Moramo da se pripremimo i najmotivisanije da odigramo u nedelju.

Da li će Partizan igrati KLS?

- Nemam pojma. To nije čudan odgovor, to znači da ja nemam pojma. Ceo život vam pričam da je za mene važna samo sledeća utakmica. Ništa me drugo ne zanima. Kad dođe tema, onda ću imati informacije od kluba.

Postoje li šanse da Avramović zaigra u seriji protiv Cedevita Olimpije?

- Veoma teško pitanje. Aleksa je dobio dozvolu da počne malo da pomera i radi vežbice. To je bilo sad u petak, a 15 dana posle toga treba da pošalje snimke svom lekaru i tada će biti odlučeno šta može i koliko može. On ima želju, ali najvažnije je zdravlje. Svaki preuranjeni trening nije dobar za njega. Ja imam stav da nikad ne treba požurivati igrača, nego da bude baš onako kako lekar kaže.

Partizan igra sa malim rosterom, a sledi najvažniji deo sezone…

- To je tačno. Imamo takav roster uzmite i pogledajte sa kojom petorkom sam počeo utakmicu. Mogu da probam da radim neke stvari, ali kada je 8:2 za protivnika, onda više ne mogu, jer moram da vodim računa o rezultatu. Vratite se na početak Evrolige, postava koja je izašla protiv Albe bila je Vukčević, Koprivica i Trifunović. Koliko će neki igrač igrati ne zavisi od mene, to zavisi isključivo od njega. Ja ću opet da ponovim – ako nemaš motivaciju da igraš pred 15 hiljada ljudi, onda imaš problem sa sobom. Način da vratiš poverenje u sebe jesu lopta, sala i dril. Dosta vremena provodim sa njima, možda neko misli da je to malo, neko previše, ali mi imamo neki svoj put i nastavićemo. Probaćemo da izguramo sezonu do kraja, rekao sam da nam je primarni cilj AdmiralBet ABA liga, ništa se tu nije promenilo. Naravno da u životu nema ničega lako, da moraš da se pomučiš i setiš se kako si se mučio. U ovom poslu sam 32 godine, nikada ništa nije bilo lako.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike