Obradovićeve reči odzvanjaju Francuskom: Nisam najbolji!? Je li to zato što sam Srbin?

22.05.2023

09:41

0

Autor: D. P.

Francuzi su doneli skandaloznu odluku

Obradovićeve reči odzvanjaju Francuskom: Nisam najbolji!? Je li to zato što sam Srbin?
Saša Obradović - Copyright MN Press

Saša Obradović, trener Monaka, sa gorčinom u glasu je govorio o tome što nije izabran za najboljeg trenera sezone prvenstva Francuske, uprkos činjenici da je sa svojom ekipom došao do trećeg mesta u Evroligi.

Loran Vilja, trener Šolea, sedmog tima u regularnom delu sezone i finaliste četvrtog Kupa Evrope, izabran je u sredu za najboljeg trenera sezone.

- Je li to zato što sam Srbin - upitao je Obradović kompletnu francusku javnost, iako će ga neki prebaciti žiriju koji je doneo ovu sramnu odluku.

MN Press
Saša Obradović

 

- Moramo da pričamo i o uvažavanju rada trenera. Nisam izabran za najboljeg trenera, čak ni blizu toga nisam bio. Da li je to zato što sam Srbin? Zašto, uz svo poštovanje prema drugim trenerima, ja ovo ne zaslužujem, kao ni moj stručni štab?

Monako je osvojio Kup Francuske i završio je kao prvi na tabeli na kraju regularne sezone čak mesec dana pre njenog kraja.

Nagrada se dodeljuje posle prebrojavanja glasova, od čega 50 odsto daju članovi Sindikata trenera, 37,5 odsto novinari i 12,5 odsto za tehnički menadžment iz nacionalnog saveza.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike