Preokret protiv Partizana, pa uloga autsajdera protiv Barse! Trener Reala otkrio "recept" za evropsku titulu!

21.05.2023

23:45

0

Autor: 24sedam

Crno-beli su imali prednost od 2:0 koju su na kraju ispustili u četvrtfinalnoj seriji

Preokret protiv Partizana, pa uloga autsajdera protiv Barse! Trener Reala otkrio "recept" za evropsku titulu!
Ćus Mateo - Copyright Profimedia

Real Madrid je prvak Evrope u košarci, a iza "kraljevskog kluba" su Olimpijakos, Monako i Barselona. Posle velike pobede u Kaunasu, na F4 Evrolige, trener Ćus Mateo je mogao da bude ponosan, a između ostalog osvrnuo se i na preokret protiv Partizana u četvrtfinalnoj seriji.

- Emocije su mi izuzetno jake. Ponosan sam na svoje igrače, pre svega zbog toga što su sve vreme verovali da mogu do titule, iako nije bilo lako. Gubili smo sa 2:0 u seriji u četvrtfinalu.

Nisu nam davali velike šanse protiv Barselone u polufinalu, a ni protiv Olimpijakosa u finalu F4. Međutim, mi smo pokazali da smo ekipa koja se nikada ne predaje. Šta je ključ uspeha? Mi smo tim koji veruje u sebe - izjavio je Mateo posle meča u kojem je Real osvojio 11. evropsku titulu.

Najefikasniji u ekipi Reala bio je Serhio Rodrigez, koji je u finalu postigao 15 poena.

- Srećni smo i ponosni. Bili smo otpisani, malo je bilo onih koji su verovali da možemo do finalnog turnira. Malo je bilo onih koji su verovali da možemo da pobedimo Barselonu, tako je bilo i pred Olimpijakos. Ali, mi smo pokazali da smo borci, da se nikada ne predajemo - istakao je Rodrigez, a pobedu Reala doneo je Serhio Ljulj tri sekunde pre kraja utakmice.

- Saigrači i trener su to omogućili, ja sam samo preuzeo odgovornost. Ne mogu da verujem da smo pobedili. Radili smo sjajno cele sezone. Sada je vreme da proslavimo. Mi smo Real, a naš cilj je da uvek pobedimo u ovakvim utakmicama. Svi su odradili svoj posao - istakao je Ljulj.

Mario Hezonja je naveo da madridski klub uvek ima glad za pobedama.

- Moj mentalitet je isti takav pa sam se brzo navikao i srećan sam što sam dobro odabrao ekipu. Prvo smo imali previše igrača i sada ih nemamo dovoljno. Igrao sam na svim pozicijama u karijeri i spreman sam na sve. Niko na svetu nema to što ima Real. To ne govorim jer sam tu nego su uvek živi i uvek se vraćaju i to se vidi kada igrač kao ja koji imam takve karakteristike kažem da je jednostavno igrati sa ovakvim ljudima - zaključio je Hezonja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike