Mateo odveo Real na F4, ali je već bivši? Madriđani završavali novog trenera dan pred majstoricu sa Partizanom!

11.05.2023

17:02

0

Autor: A. Š.

Ugledni španski sportski mediji prenose da su čelnici Kraljevskog kluba u utorak imali sastanak sa iskusnim italijanskim stručnjakom

Mateo odveo Real na F4, ali je već bivši? Madriđani završavali novog trenera dan pred majstoricu sa Partizanom!
Ćus Mateo - Copyright Profimedia

Odveo je Ćus Mateo Real na Fajnal for Evrolige. Uspeo je da uradi nešto što nijedan trener nikada nije u elitnom takmičenju, ali sve to očigledno mu neće biti dovoljno da i naredne sezone ostane na klupi „kraljevskog kluba“.

Kako prenose ugledni španski sportski mediji, dok je Mateo sa saradnicima i igračima vršio poslednje pripreme za majstoricu četvrtfinala plej-ofa Evrolige, čelnici Reala su u Madridu obavili razgovore sa jednim iskusnim evroligaškim trenerom.

Poslednjih nedelja po evropskim košarkaškim kuloarima kruže priče o nekoliko rokada na klupama evroligaških klubova, u kojima je Serđo Skariolo direktno povezan sa Realom. A, da to nije bila prazna priča govore i informacije „Mundo Deportiva“, koji je dan pošto su Madriđani izvadili vizu za Kaunas plasirao informaciju o sastanku dve strane koji je u španskoj prestonici održan u utorak uveče.

Profimedia
 

Nekadašnji selektor Španije trenutno sedi na klupi bolonjskog Virtusa sa kojim ima ugovor do kraja sledeće sezone. U dosadašnjoj karijeri već je predvodio madridski Real, s kojim je osvojio jednu ACB ligu, ali za tri sezone (1999-2002) u Evroligi nije uspeo da napravi značajniji rezultat. Preciznije, dva puta je ispadao u Top 16 fazi, a jednom u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike