Trener Reala prvo izjavio saučešće, a onda pričao i o povratku kapitena! Partizan nije samo Panter!

04.05.2023

23:03

0

Autor: P.K.

Posle meča u nikad čudnijoj atmosferi, Ćus Mateo je izašao pred novinare...

Trener Reala prvo izjavio saučešće, a onda pričao i o povratku kapitena! Partizan nije samo Panter!
Ćus Mateo - Copyright MN Press

Posle novog evroligaškog okršaja Partizana i Reala u Beogradu, trener gostiju Hesus Ćus Mateo se obratio novinarima. Njegov tim je slavio, i tako će se sada igrati majstorica.

Na početku konferencije, Mateo je izrazio saučešće porodicama ubijenih u školi "Vladislav Ribnikar".

- Prvo, saosećam sa porodicama žrtava škole u Beogradu. Ovo je tužan dan za sve, posebno za srpski narod, ali i za španski. To je najgore što se može desiti i tako nešto ne treba da se dešava nigde.

Što se tiče utakmice, igrali smo konzistentno od prve četvrtine, ali smo znali da nema lako protiv Partizana i da se teško održava prednost, jer su fajteri. Uradili su to, ali nismo gubili glavu, držali smo se zajedno i odigrali smo dobru odbranu. Nije bilo lako, Ledej je odigrao sjajno. Papapetru je takođe odigrao odlično.

Kako bilo, bili smo konzistentni. Na kraju smo izgubili prednost u poslednjem minutu za nekoliko sekundi, sa četiri poena. Morali smo da se borimo do kraja da dođemo do prednosti. Tužan sam jer je i Gabi Dek povređen. Ne znam šta je, ali izgleda da je povreda koja ga može sprečiti da igra u sredu - kazao je Mateo.

Timovi su ujednačeni, ko ima psihološku prednost u petom meču?

- Nije to lak odgovor. Znali smo da će biti teško i da će biti dugačak plej-of, jer Partizan igra odlično. Bilo je jako teško pobediti ovde, nije lako pobediti u Beogradu. Partizan je uspeo, mi takođe. Poslednja utakmica će biti… Moraćemo da budemo mirni, da smirimo nervozu i da znamo da je prednost domaćeg terena za koju smo se borili, sada smo je povratili. Dobro je, ali nije dovoljno. Moramo da budemo koncentrisani iz minuta u minut.

U nardnom meču, u ekipu Partizana vraća se i Kevin Panter, posle suspenzije.

- Panter je čudesan igrač, znamo to. Moramo da budemo spremni, ima sjajan karakter, igra dobro, igra dobro jedan na jedan, igra dobru odbranu. Moramo timski da ga zaustavimo. Ne treba da budemo fokusirani samo na Pantera, jer Partizan ima i druge sjajne igrače. Moramo da se koncentrišemo na oba kraja terena - zaključio je Mateo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike