Srce nekad učini nemoguće! Mateo otkrio kako je motivisao igrače za neverovatan preokret - Par eksera je nedostajalo na našem kovčegu!

11.05.2023

07:37

0

Autor: A. S.

"Vratili smo se zahvaljujući veteranima koji znaju kako se bori"

Srce nekad učini nemoguće! Mateo otkrio kako je motivisao igrače za neverovatan preokret - Par eksera je nedostajalo na našem kovčegu!
Ćus Mateo - Copyright MN Press

Košarkaši Reala sinoć su na svom parketu ostvarili najvažniju pobedu i plasirali se na fajnal-for Evrolige. Na tom putu imali su neverovatne okršaje u nestvarnoj seriji sa Partizanom. Bilo je puno preokreta, pa su lako i crno-beli danas mogli biti sa osmehom na licu.

Ali, prokockali su prednost od 2:0 u seriji, a potom i +18 u petom meču, pa su rano jutros stigli na beogradski aerodrom, potpuno utučeni, a tamo su ih sačekali najverniji navijači, pesmom.

A o preokretu protiv Partizana, govorio je i trener Madriđana, Ćus Mateo i otkrio šta je kazao svojim igračima na poluvremenu, kada su crno-beli imali veliku prednost.

- Rekao sam im da moramo da verujemo. Da se borimo. Jer, ovo (čudesni preokret) se dešavalo i pre. Mi smo se upravo u trećoj četvrtini i vratili. Mnogo je bilo emotivno... Uzbuđeni smo i sada. Vratili smo se zahvaljujući veteranima koji znaju kako se bori. Impresivno je to bilo, ali to vam je Real Madrid. Borili smo se od septembra do sada sa mnogim stvarima, povredama, pritiskom koji uvek stoji na ramenima ljudi u Realu. Ali, večeras ćemo prvo da proslavimo, pa ćemo o onome kroz šta smo prošli i onome što sledi, polako i u miru da popričamo - rekao je strateg Madriđana, pa dodao:

- Ponekad u sportu nema logičnog objašnjena i srce učini nemoguće. Okrenuli smo utakmicu koja je bila veoma komplikovana. Okrenuli smo 0-2 u seriji, kada su mnogi digli ruke i smo par eksera je nedostajalo na našem kovčegu. Znali smo da moramo da iskoristimo ovu priliku, imali smo mnogo povreda i tradicija je bila proti nas, ali igrači su svima dali još jednu lekciju iz ponosa i požrtvovanja. Moramo da budemo ponosni na ovaj tim. Ja sam više nego ponosan na igrače. Ova pobeda je bila kruna svog rada koji smo uložili ove godine. Ispisali smo mali deo klupske istorije - istakao je Mateo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike