Tuča, Mateo i veterani: Eto zašto je Real eliminisao Partizan!

11.05.2023

13:49

0

Autor: A. S.

As je otkrio spisak razloga slavlja Madriđana

Tuča, Mateo i veterani: Eto zašto je Real eliminisao Partizan!
Tavares i Papapetru u duelu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Košarkaši Partizana sinoć su zaustavljeni na korak od sna i stvaranja nove istorije kluba. U petom meču plej-ofa Evrolige, bolji od crno-belih bili su košarkaši Reala, i oni će tokom maja igrati na fajnal-foru.

Partizan je prokockao prednost od 2:0 u seriji, dve meč lopte pred svojim navijačima i potom prednost od 18 poena u poslednjem okršaju. Real je iskusno preokrenuo, pa će se sada spremati za put u Kaunas, a španski list "AS" je jutro posle majstorice objavio spisak od šest razloga koji su zaslužni za pobedu Reala nad Partizanom.

Novinar pomenutog lista Alberto Klemente je napravio spisak.

Sve je krenulo od tuče među igračima u finišu drugog meča. Po dvojica igrača na obe strane su suspendovana, najgore je prošao Geršon Jabusele koji neće igrati do kraja sezone, ali taj sukob na 1.41 do kraja, pri prednosti Partizana od 15 poena, načinio je preokret u glavama igrača.

Edi Tavares je neko od koga su crno-beli najviše strahovali. Povredio se tokom prvog meča, preskočio je drugi, ali je upravo on prelomio treći i četvrti meč. Centar sa Zelenortskih ostrva je bio nezaustavljiv.

Zonom 2-3, Real je prema pisanju Asa, pronašao Partizanov "kriptonit". Iako je Mateo često menjao, upravo je ova postavka najviše doprinela pozitivnom rezultatu.

Iako često osporavan tokom sezone, u ovoj seriji istican kao najslabija karika Reala, trener Ćus Mateo je pripremio ekipu za peti meč i iznenadio promenom na centru.

Košarkaš iz omladinskog pogona, Eli Ndiaje je u majstorici dobio šansu ispred Petra Kornelija, da pomaže Tavaresu i menja Jabuselea. Imao je zadatak da neutrališe sjajnog Zeka Ledeja, i u tome je uspeo.

Na kraju, istaknuti su i veterani i legende Španije, Serhio Ljulj (35), Rudi Fernandez (38) i Serhio Rodrigez (36). Ovaj trio je prelomio poslednju utakmicu, vratio -18 i doneo pobedu na iskustvo i klasu koju poseduju.

Madriđane u polufinalu Evrolige čeka okršaj sa Barselonom, koja je sa 3:0 savladala Žalgiris.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike