Jabuselea Real nije kaznio, pa centar brzo postao mit! Geršon je bio učesnik u susretu za pamćenje! (VIDEO)

11.05.2023

10:09

0

Autor: A. S.

"Od kontroverze do ekstaze u preokretu"

Jabuselea Real nije kaznio, pa centar brzo postao mit! Geršon je bio učesnik u susretu za pamćenje! (VIDEO)
Geršon Jabusele - Copyright Profimedia

Imaju košarkaši Partizana mnogo razloga da budu nezadovoljni nakon plej-of serije Evrolige. Načinili su dupli brejk u Madridu, imali dve meč lopte pred svojim navijačima, ali se serija vratila u Španiju, pa su i tamo prokockali prednost, a Kraljevski klub je iskoristio poklon i stigao do fajnal-fora.

Neverovatnu seriju obeležila je i tuča u finišu drugog meča, a može se reći da je baš taj detalj i preokrenuo seriju. Tada je Geršon Jabusele suspendovan do kraja tekuće sezone, jer je rvačkim zahvatom na parket bacio Dantea Eksuma. Iako se očekivalo da će ga Real kazniti, on je bio u sastavu ekipe za meč u ACB ligi, a u međuvremenu su navijači od njegovog lika i dela načinili mit i legendu.

Tako ga je nahvalila i Marka, koja je objavila tekst pod naslovom - Jabusele, od kontroverze do ekstaze u preokretu - Ovo je Madrid.

U tekstu novinara Eugenija Munjoza ističe se da je Geršon Jabusele jedan od najbitnijih protagonista duela, iako to možda nije baš sasvim sportski, ali...

- Geršon Jabusele je jedan od najbitnijih protagonista četvrtfinalne serije Evrolige između Real Madrida i Partizana. Njegovo ime će biti povezano, mada možda ne na najlepši način, sa sudarom koji se završio najneverovatnijim preokretom "belih". Možda ne sasvim sportski, ali on je bio zapažena figura na poslednjem meču serije posle koga se Real kvalifikovao za fajnal-for u Kaunasu - navodi se u tekstu.

Inače, Jabusele je peti meč pratio veoma aktivno i bio glasna podrška saigračima. Posle utakmice je uleteo na parket i slavio sa saigračima i uzvikivao "Ovo je Madrid".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BasketNews (@basketnews)


Kako autor dalje navodi, Jabusele je prošao put od "raja do pakla", a tuča je "promenila njegov imidž" i to na bolje!

 

- Jabusele je za tri nedelje prošao put od raja do pakla. Bio je i više nego učesnik tuče koja se desila na drugom meču, kada se desio ružan napad na Dantea Egzuma. Kažnjen je sa pet utakmica, nije putovao u Beograd, a njegova slika se promenila! Dobijao je aplauze kada god je igrao u ligi i dvorana je njega uvek najviše pozdravljala. Kada je Eksum u petom meču grubo faulirao Rudija Fernandeza navijači nisu oklevali da mu uzviknu ime - navodi se u tekstu.

Jabuselea neće biti u Kaunasu, ali kako se navodi, bez njega tog Fajnal fora ne bi bilo!

- Neće igrati na Fajnal foru je rmora da ispoštuje sankcije, ali u "Vizinku" je bio deo još jednog uspeha koji je doveo do Kaunasa. Na kraju, videlo se koliko su svi zadovoljni, a Jabusele je bio učesnik u susretu za pamćenje - zaključuje novinar Eugenio Munjoz. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike