Veliki si, Partizane! Španija naterana da slavi Real kao šampiona Evrope!

11.05.2023

09:28

0

Autor: D. P.

Odjeci četvrtfinalne serije Evrolige

Veliki si, Partizane! Španija naterana da slavi Real kao šampiona Evrope!
Naslovne strane španskih portala - Copyright Printscreen/YouTube

Španska štampa ističe herojstvo igrača Real Madrida, koji su posle 0-2 u seriji i 18 poena minusa u majstorici uspeli da eliminišu Partizan.

Neverovatan broj tekstova objavljen je na svim portalima i svuda se u prvi plan ističe podvig Reala, dok se Partizan jedva spominje ili tek po koja rečenica pohvale na račun kapitena Kevina Pantera zbog njegove maestralne partije i zasluga za visoko vođstvo tokom prvog poluvremena.

Očigledno da Španci i dalje procesuiraju preživljenu dramu i da im je u ovom trenutku još teško priznati da na herojstvo tera dorastao rival ili velika ekipa, ko već kako želi da posmatra tim Željka Obradovića!

Marka: DNK šampiona

Profimedia
Crno-beli u Madridu

 

- Real Madrid je izveo jedan od najjunačkijih "kambekova" u svojoj novijoj istoriji kako bi srušio Partizan (98-94) i kvalifikovao se za "fajnal for", u kojem će se u polufinalu suočiti sa Barselonom. To je prvi tim u istoriji Evrolige koji je osvojio plej-of nakon poraza u prve dve utakmice u nizu. DNK šampiona belih došao je do izražaja u svom punom sjaju kada im je bio najpotrebniji, umalo izgubljena utakmica (41-59, min 23). Bilo koji drugi tim bi bacio peškir. Ali ne i Madrid, čak ni na ivici da pati zbog Tavaresovih faulova dok ga je izrešetao kolosalni Kevin Punter (28 poena uz 7/13 trojki).

As: Partizan je bio kao teška haubica

- Duh prethodnog dana na "Santjago Bernabeu", gde je Real pokušao "jedan na jedan" protiv Mančester sitija da uđe u novo finale Lige šampiona, preselio se u prepuni "ViZink centar". Karlo Anćeloti je dobro sumirao osećanja kluba na kraju ovog susreta:

- Fudbal ili košarka, nije važno: Real Madrid nikada ne odustaje.

Profimedia
Crno-beli u Madridu

- Vinisijus, braća Ernangomez i drugi slavni bili su deo 12.867 duša koje je Evroliga brojala u dvorani "Plasa de Felipe II". Navijači "kraljevskog kluba", odani košarci ili ne, ne bi propustili ovakav meč. Jer Partizan je bio kao teška haubica sa ogromnom snagom i zaslužuje da bude među velikanima ove sezone. Ali Madrid je samo jedan. Kao što su te dve utakmice koje je Obradovićev tim dobio na španskom tlu bile u podsvesti, pogledali su Barsu i videli odraz.

Printscreen/Twitter/partizanbc
Doček u Beogradu

- Ne onaj u polufinalu, što će biti druga priča, već onaj u regularnoj fazi takmičenja. I tu su Čusovi momci morali da pređu put od veoma malog do mnogo, od manjeg do svega, da bi savladali večitog rivala sa pet poena razlike nakon što su prošli kroz produžetke. Ide još jedna od tih noći. Nadaju se da će postići isti rezultat kada se ponovo sretnu u Kaunasu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike