Obradović otkrio jedan potpuno razumljiv detalj iz Partizanove svlačionice posle brodoloma u Madridu!

11.05.2023

07:21

0

Autor: A. Š.

Crno-beli prokockali ogromnu priliku da se plasiraju na Fajnal for Evrolige

Obradović otkrio jedan potpuno razumljiv detalj iz Partizanove svlačionice posle brodoloma u Madridu!
Željko Obradović, Dante Eksum i Kevin Panter - Copyright Profimedia

Dugo će Partizan „žuljati“ ispuštena prilika da se u povratničkoj sezoni plasira na Fajnal for Evrolige. Imali su crno-beli protiv Reala 2:0 i dve vezane utakmice na svom terenu, imali su i plus 18 na nešto više od 17 minuta pre kraja mjastorice u Madridu, ali je „kraljevski klub“ na kraju uspeo da napravi istorijski preokret i plasira se na završni turnir elitnog takmičenja.

Zbog svega toga nikoga ni ne čudi detalj iz Partizanove svlačionice koji je posle meča otkrio Željko Obradović.

- Video sam igrače u svlačionici, veoma su tužni, moraćemo da pronađemo snage… Od petka počninjemo pripreme za ABA ligu ovo moramo da zaboravimo, imamo veliki cilj da osvojimo regionalno takmičenje – kazao je najtrofejniji trener Evrope, uz još jedan osvrt na sam meč.

- Ne bi trebalo praviti veliku analizu i videti da smo igrali dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu smo igrali odličnu košarku, iako nisam bio najzadovoljniji nekim odlukama u napadu i jer smo dopustili veliki broj poena. Real je ekipa koji ima kvalitet i ponos, uradiće sve što mogu da se vrate. Pokušao sam na svakom tajm-autu, čak i bez njega da probudim ekipu, da im kažem da moraju da budu koncentrisani do zadnje lopte.

Priznao je Obradović da je njegov tim imao određenih propusta u defanzivi.

- Real je šutirao fenomenalno za tri poena, mnogo lakih poena iz prodora. Čak i u najtežoj situaciji smo odigrali par dobrih odbrana. Odigrali smo nekoliko dobrih odbrana, da se vratimo, jedan veoma dobar šut Pantera za tri poena, koji je mogao da dovede do toga da izjednačimo, nije ušao.

Bez obzira na to, kapiten je zaslužio pohvale od trenera Partizana.

- Kevin Panter je odigrao fenomenalno, pravi je lider, pravi je kapiten. Imali smo problem sa faulovima visokih igrača, to je i te kako bilo bitno. Smailagić je igrao samo devet minuta, Lesor je imao četiri faula, baš kao i Dante. Gubili smo defanzivne skokove, sve ukupno je utisak da smo mi pomogli da izgubimo utakmicu, ali u svakom slučaju čestitamo Real Madridu to je veliki klub. I ova utakmica se završila na jednu loptu, moglo je da bude drugačije, tako je bilo i u prvoj, trećoj, četvrtoj utakmici i sada. To bi trebalo da bude veliko iskustvo, da nam pomogne za ono što je ispred nas.

Istakao je na kraju Žoc da crno-beli imaju mnogo razloga da budu zadovoljni povratkom u Evroligu posle osam godina, ali da ostaje velika žal zbog ispuštene prilike da se ode na F4 posle 2:0.

- U sredu prepodne sam video momke koji su došli sa Malte, navijači su Partizana su neverovatni, hvala im što su ovde, za podršku celu sezone u Evroligi. Partizan je klub koji bi trebalo stalno da bude član Evrolige, to sam rekao sada i španskim novinarima, svi ste bili svedoci koliko smo lepu sliku poslali, nema nikog ko ne želi da dođe u Beograd. Izborićemo se za taj status, veoma sam ponosan na sve što smo prikazali u Evroligi – naglasio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike