Dante je besan: Oni su prljavi, niko mi se nije izvinio, mi smo košarkaši, a ne kečeri!

11.05.2023

00:47

0

"Smešno je ovo, znali su šta rade, sve vreme su kontrolisali narativ i 'spinovali', smešno je šta Evroliga radi"

Dante je besan: Oni su prljavi, niko mi se nije izvinio, mi smo košarkaši, a ne kečeri!
Dante Eksum - Copyright MN Press

Težak i tužan poraz Partizana u Madridu u majstorici Evrolige. Serija za istoriju takmičenja, ali i serija prepuna čudnih i ludih trenutaka, ali i trenutaka za diskusiju u stilu "šta bi bilo da je…".

Glavni od tih je tuča iz druge utakmice: Partizan je sigurno razbijao Real, Ljulj je nesportski faulirao Pantera, on je burno reagovao, došlo je do koškanja, a onda je Jabusele, potpuno neviđeno u košarci, sa leđa uhvatio Dantea Eksuma i rvačkim zahvatom ga bacio na pod!

Dante je ostatak serije odigrao povređen, a posle pete utakmice je otvoreno pričao o svemu:

- Nema šta da se kaže... Mogu da prodaju priču kako smo mi prljavi, ali su oni pokazali da su prljavi i to je tako. Jako smo razočarani, zaslužili smo da idemo dalje, svi to znaju. Mnogo toga se promenilo kada sam bačen na parket u onoj utakmici, definitivno. Suspendovali su dvojicu naših igrača, ja sam igrao povređen sve ove utakmice. Šta drugo da kažem?

Naravno da nikad nije doživeo ovako nešto, ali posebno ga boli "spin" u medijima…

- Smešno je sve ovo, oni su kontrolisali narativ tokom cele ove serije. Kakve su priče izlazile u medijima, kao izvinjenja svih njih... Meni se Jabusele nije direktno izvinio. To pokazuje kakvi su oni. Držaćemo glavu visoko, fokusiraćemo se na AdmiralBet ABA ligu sada.

Da li misliš da su kazne bile suviše blage?

- Svako ko je igrao košarku zna da su kazne suviše blage bile za Real. Svi su bili šokirani time što je Jabusele kažnjen na samo pet utakmica, kao da smo u WWE (tzv. "kečeri"), a ne u košarci. Šta da kažem? Ne bi se mnogo toga promenilo i da je probao da se izvini, ali nije baš nikako ništa. Oni su to sve radili preko medija, Evroliga je to progutala i dala blage kazne -  kaže Australijanac i nastavlja:

- Suspenzije Pantera i Lesora definitivno su okrenule seriju. Panter je probao da me odbrani od nekog ko me je napao i udarao s leđa i taj neko (Gabrijel Dek) dobije jednu utakmicu suspenzije, a Kevin dve, iako me brani. Smešno je ovo, znali su tačno šta rade. Imali smo ovu utakmicu, morali smo da je dobijemo, ali definitivno se momentum serije promenio posle druge utakmice.

Što se tiče večerašnjeg duela?

- Brzo smo ušli u problem sa faulovima, menjale su se petorke često. Nismo bili zadovoljni nekim odlukama sudija, nekim stvarima koje nisu svirane i šta su oni radili. Oni očigledno dobro znaju kako da uprljaju utakmicu. Oni su znali kako da igraju i drže pritisak. Kada je bilo najbitnije, pogađali su važne šuteve.

Šta je poruka za kraj?

- Ovo će nas dugo boleti... Trebalo je da idemo u Kaunas, sada više ne možemo ništa da promenimo. Sada treba da malo izduvamo glave i okrenemo se ka AdmiralBet ABA ligi. Ako možemo da izvučemo nešto dobro iz ovoga, pokušaćemo. Trebalo je da rešimo u našu korist.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike