Hezonja otkrio Dekove suze u svlačionici, užas na Vračaru ga slomio: Nema tu više priče o košarci, to je katastrofa!

05.05.2023

00:07

0

Autor: A. Š.

Hrvatski reprezentativac pričao o Partizanovom savršenstvu od igre, želji da se crno-beli plasiraju na F4…

Hezonja otkrio Dekove suze u svlačionici, užas na Vračaru ga slomio: Nema tu više priče o košarci, to je katastrofa!
Mario Hezonja na meču sa Partizanom - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Real je preživeo pakao Arene i posle 0:2 uspeo da četvrtfinalnu seriju plej-ofa Evrolige vrati u Madrid. Prežaljeni Kralj surovo je prekinuo crno-beli san o plasmanu na Fajnal for elitnog takmičenja kojem su sada bliži izabranici Ćusa Matea.

Smatra to i as Reala Mario Hezonja, mada i te kako oprezno najavljuje majstoricu u Vizink centru koja se igra naredne srede od 21 sat.

- Igramo ponovo kod kuće, preokrenuli smo seriju, ponovo imamo prednost domaćeg terena. Imamo ekstra rotaciju, imamo puno igrača i ulaze svi sa novom energijom. Teško je, Ledej igra 40 minuta, Naneli isto… Teško je to u plej-ofu Evrolige, ovo je ozbiljna košarka. Nadam se da će nam to biti prednost – kazao je posle meča Hezonja, uz osvrt na povratak Kevina Pantera u sastav Partizana.

- Imamo puno igrača koji mogu da ga čuvaju. Pokušaćemo da napravimo nešto da ga zaustavimo, znamo da je odličan individualni igrač. Pokušamo da pobedimo i plasiramo se na Fajnal for.

Dva detalja izneo je hrvatski reprezentativac na pitanje o tome šta je okrenulo ovu seriju na stranu Reala.

- Kazne smo napravili na terenu… Onda, ove vesti juče… Nema tu više priče o košarci, sportu… To je katastrofa, tuga, žalost… Videlo sa njima, videlo se na nama dvojici (Hezonja i Musa, prim. aut.)… Ne mogu da verujem da se to događa na Balkanu. Ne znam šta da vam kažem… Ja sam bio prilično hladnokrvan na takve stvari, ništa me nije pogađalo. Ali, u šoku sam danas, vidi se to i po celom danu, i po treningu, igri… Stvarno ne znam šta bih rekao.

O košarci je, ipak, i imao nešto da prozbori…

- Imamo više igrača koji mogu da uđu u igru, da nam daju energiju. Partizan igra ekstremnu košarku sa Željkom, to je skoro savršenstvo. Zato smo i izgubili prve dve utakmice, nismo bili na njihovom nivou uopšte. Vraćamo se sa energijom, borili smo se kao lavovi u ove dve utakmice, vidite razliku u skokovima.

Ipak, deluje da će Madriđani u petom meču, pored suspendovanog Jabuselea, biti i bez Gabrijela Deka koji je večeras doživeo tešku povredu kolena.

- Ne izgleda dobro. Nisam ga nikada video da se nasmeje, a kamoli da plače. Čovek je „glavom kroz zid“, nije mi izgledao dobro kada sam ga video – otkrio je Hezonja, pa prokomentarisao šta bi to moglo da bude prevaga na nečiju stranu u petom meču serije.

- Tu smo, širina je na našoj strani, košarka apsolutno na njihovoj što se tiče ove serije, iako smo sada igrali puno bolje nego kod kuće, što je meni nepojmljivo. Navijači, Željko, ja bih odmah rekao Partizan na F4, da ne igraju protiv nas. Zbog navijača, zbog svega što će se napraviti u državi. Videćemo, peta utakmica, pakao… Kako će ko da reaguje, ko bude spreman, i mentalno. To će biti prevaga – kazao je Mario i dodao:

- Vraćamo se kući, prednost bi trebalo da bude na našoj strani, kakav tim i igrače imamo. Ali, videli ste u prve dve utakmice da nam to ništa nije značilo, to je sramota. Videćemo, širina na našoj strani, Željko na njihovoj… Nema tu previše filozofiranja… Pakao, pa šta bude – završio je Mario Hezonja.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike