Španci strahuju od Željkovog Partizana: Sve je protiv Reala!

07.05.2023

10:05

0

Autor: A. S.

Istorija je na strani domaćina, ali povrede i suspenzije čine svoje

Španci strahuju od Željkovog Partizana: Sve je protiv Reala!
Detalj sa meča Partizan - Real - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Odlučujući meč plej-of serije Evrolige, između Partizana i Real Madrida, na programu je u sredu, u glavnom gradu španije, a pred majstoricu, oba tima imaju niz razloga da se pribojavaju.


Upravo se tom temom bavio i španski As, koji je objavio tekst sa naslovom - Sve protiv Reala.

Jasno je da Španci strahuju od majstorice, Partizan ih je na njihovom parketu dva puta porazio u kratkom periodu, a od tada je dosta promenjen i sastav obe ekipe.

U tekstu Španci navode da je Real Madrid, posle zaostatka od 2:0, prevazišao svoje limite kako bi stigao do izjednačenja.

- Posle 2:0 iz Madrida, rezultat od 2:2, posle "makro-tuče" u Vizink Centru, ove srede od 21 sat će košarkašima Reala biti potrebna nova doza "epike" kako bi pobedili Partizan. Ne zato što ne mogu da ga pobede, već zbog nezgoda i nemogućnosti oporavka - navodi se u tekstu "As"-a.

Ističu Španci i da je Real igrao treći i četvrti duel bez Vensana Poarjea, a njegov nastup je pod upitnikom i majstorici.

- Uz Poarjea, gubitak Deka menja balans, Argentinac je, od povratka iz Oklahome, pokazao da je sposoban da sam reši neizvesne završnice. Ovo je gubitak za Real Madrid. Videćemo do kada. On je košarkaš koji igra odbranu i ne povlači se kada čuva protivnika koji je viši od njega. Gabi ima PIR 19.3 u seriji - podsetili su da je Dek završio sezonu, zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata, pa su se dotakli i Geršona Jabuselea, koji je suspendovan zbog učešća u sukobu u finišu drugog meča:

- Takođe, pričamo i o Jabuseleu koji više neće igrati u evropskim takmičenjima ove sezone. Evroliga ga je sankcionisala sa pet utakmica. Tako, Real će biti bez Poarjea, nepouzdanog Kornelija, bez Deka i Jabuselea i sa oporavljenim Tavaresom.

Sve su to muke Kraljevskog kluba, dok dolaze crno-beli kojima se vraća kapiten Kevin Panter, a i Dante Eksum je imao dovoljno vremena da se oporavi. Međutim, u timu Partizana faliće Aleksa Avramović, koji je polomio šaku u trećem meču.

Španci strahuju, a istorija je na njihovoj strani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike