Budućnost čeka Zvezdu u polufinalu! Mega prokockala plus 19 i završila sezonu u AdmiralBet ABA ligi!

07.05.2023

20:38

0

Autor: A. Š.

Podgorički tim posle velikog preokreta overio mesto u polufinalu plej-ofa regionalnog takmičenja

Budućnost čeka Zvezdu u polufinalu! Mega prokockala plus 19 i završila sezonu u AdmiralBet ABA ligi!
Detalj sa meča Mege i Budućnosti - Copyright MN Press

Budućnost je prvi polufinalista plej-ofa AdmiralBet ABA lige i čeka bolje iz serije u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Zadar. Podgoričani su u drugom meču četvrtfinalne serije doigravanja uspeli da nadoknade veliki zaostatak i u Sremskoj Mitrovici savladaju Megu 82:80 (15:19, 14:27, 26:14, 27:20).

Uvertira za duel u dvorani „Pinki“ bila je prilično tužna. Košarkaši Mege kompletno zagrevanje i predstavljanje timova odradili su u specijalno dizajniranim majicama kojima su odali počast žrtvama stravičnog masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

Ekipa Marka Baraća odigrala je fantastično prvo poluvreme. Posebno raspoloženi košarkaši Mege bili su u drugoj deonici, tokom koje su utabali put do najvećih plus 19 početkom drugog poluvremena (48:29). Ipak, tada su domaći potpuno stali.

Kaba je sa pet uzastopnih poena pogurao seriju Budućnosti 11:0 kojom su gosti ekspresno prepolovili zaostatak i vratili se rezultatski u meč, koji su krenuli da lome u svoju korist početkom završnog kvartala.

Petar Popović je sa sedam poena bio najzaslužniji za seriju 11:2 kojom su izabranici Petra Mijovića napravili potpuni preokret, preuzeli vođstvo (66:62) koje nisu ispustili do kraja meča.

Kaba je sa 16 poena i devet skokova bio najzaslužniji za trijumf Budućnosti, Grin je uz 14 poena imao po pet skokova i asistencija, Jagodić Kuridža i O’Brajen meč su završili sa po 11 poena, dok je Bel Hejns postigao poen manje. U ekipi Mege jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom bili su Rori (22) i Rudan (12).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike