Mega odlično krenula u Podgorici, a onda se pojavio Grin i razneo koš Beograđana!

28.04.2023

19:50

0

Autor: P.K.

Budućnost na pragu polufinala AdmiralBet ABA lige

Mega odlično krenula u Podgorici, a onda se pojavio Grin i razneo koš Beograđana!
Grin u prodoru pored Kazalona - Copyright AdmiralBet ABA League/KK Budućnost/Filip Roganović

Fenomenalno je Mega počela utakmicu protiv Budućnosti u četvrtfinalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige, ali onda se pojavio Erik Grin i za jednu četvrtinu prosto uništio tim Marka Baraća i doneo Budućnosti ubedljivu pobedu.

Posle 40 minuta igre, Budućnost-Mega 94:77 (14:22, 35:15, 28:18, 17:22).

Mega je bila bolja u početku meča, imala je dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini, najviše 12 razlike, dok Budućnost nije mogla da se sastavi. Na kraju prve četvrtine, beogradski tim je vodio 22:14.

I onda je došla druga četvrtina, kada je Grin odigrao nestvarnu četvrtinu u kojoj je dao 24 poena! On je tada imao četiri trojke iz pet šuteva i ne samo da je doneo preokret Budućnosti, već i ubedljivu prednost, tako da je domaćin na poluvremenu vodio 49:37.

Budućnost je drugu četvrtinu dobila sa 35:15, a Grin je dao 24 poena od toga, ukupno pet trojki. Domaćin je u trećoj četvrtini povećao prednost, igrao je sigurno na oba kraja terena, tako da je poslednja četvrtina bila samo formalnost.

Posle se razigrao i Kenan Kamenjaš, koji je meč završio sa 20 poena, Edin Atić i Džej-Džej O'Brajen dodali su po 11, a Grin je na kraju imao 34 poena.

Najefikasniji u Megi bio je zvanično najbolji mladi igrač AdmiralBet ABA lige Nikola Đurišić sa 17 poena, uz četiri skoka i četiri asistencije, ali uz sedam izgubljenih lopti. Matej Rudan dodao je 15 poena uz šest skokova, dok su Luka Cerovina i Danko Branković dodali po 10 poena.

Sledeći meč se igra 7. maja u Sremskoj Mitrovici. Igra se na dve pobede.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike