Ludnica u Evroligi! Osim Partizana, igraće se još dve "majstorice"! Herojski nastup Fenera u Atini!

05.05.2023

22:50

0

Autor: P.K.

Nedugo pošto je Slukas slomio srce Guduriću i društvu, videli smo sasvim drugačiju utakmicu

Ludnica u Evroligi! Osim Partizana, igraće se još dve "majstorice"! Herojski nastup Fenera u Atini!
Marko Gudurić - Copyright MN Press

Potpuna ludnica u Evroligi! Pošto je Partizan izgubio i mora da igra majstoricu, dobili smo još dve, jer će osim Makabija i Monaka, majstoricu igrati i Fenerbhače i Olimpijakos!

Fenerbahče je večeras pobedio Olimpijakos 73:69 u četvrtom meču plej-of serije, izjednačivši na 2:2 i zakazavši "majstoricu" za utorak!

U atinskoj dvorani Mira i prijateljstva, grčki i turski gigant odlučivaće o učesniku fajnal fora nakon pete utakmice, u kojoj će biti okončane i serije Real Madrid - Partizan (2:2) i Monako - Makabi (2:2).

Jedino je Barselona brzo završila posao u plej-ofu i "pometlala" Žalgiris i tako prva obezbedila plasman na završni turnir u Kaunasu sa skorom 3:0. Upravo je španski gigant potencijalni protivnik Partizana, pred kojim se nalazi treća i odlučujuća "meč lopta" za prolaz.

Taj susret u dvorani Reala odigravaće se u sredu.

Što se tiče serije Fenera i Olimpijakosa, "meč loptu" grčkom timu doneo je Kostas Slukas, trojkom za pobedu u prethodnom meču u Istanbulu, u sredu.

Ipak, u petak uveče heroji su bili na suprotnoj strani. Pre svih, bio je to Amerikanac s grčkim pasošem i nekadašnji šuter Olimpijakosa Tajler Dorsi, koji je minut i po pre kraja postigao "ključnu" trojku za velikih 70:63 i poveo tim ka pobedi.

To je bio njegov 16. poen i najavio je pobedu, koju je "potvrdio" njegov saigrač Dajšon Pjer, takođe trojkom, ali u poslednjem minutu, za rezultat 73:66.

Uporni Šakil Mekisik odgovarao je i Dorsiju i Pjeru trojkama na njihove pogotke, ali nije uspeo da napravi sa saigračima šokantan preokret.

Pogledajte kako je trener Fenera Dimitris Itudis proslavio Dorsijevu trojku na 90 sekundi do kraja, kao i čitavu završnicu utakmice:

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike