Kada je lav, kralj, gladan - on jede! Španci pišu hvalospeve o šampionskom DNK Reala u Beogradu!

05.05.2023

12:17

0

Autor: A. S.

Nisu zaobišli ni Željka Obradovića na drugoj strani

Kada je lav, kralj, gladan - on jede! Španci pišu hvalospeve o šampionskom DNK Reala u Beogradu!
Košarkaši Reala - Copyright MN Press

Uspeli su košarkaši Reala da sa 0:2, stignu do izjednačenja u plej-of seriji Evrolige i da čitav duel sa Partizanom još jednom prebace u Madrid. Odlučujući meč na programu je u sredu, a španska Marka već piše hvalospeve o Realu.

Ajde što istorija u petom meču nije na strani crno-belih, neće biti ni navijači, ali i mediji su već poslali Real na fajnal-for.

Marka o jučerašnjoj pobedi piše kao o trijumfu kralja.

- U džungli postoji samo jedno pravilo. Kada je lav, kralj, gladan - on jede - navodi se na početku teksta Marke koji jasno aludira na borbu Reala nakon 0:2.

Malo je klubova koji su se vratili iz takve situacije, ali Kraljevski klub je pokazao zašto ga nikada ne treba potcenjivati. Autor potencira činjenicu da je Real u Beogradu bio najbolja verzija sebe.

- Pred Realom je bio zadatak od vitalnog značaja, koji je ekipa ispunila u najtežem momentu sezone, na najvećem izazovu, u njihovom omiljenom takmičenju. Real je imao beskonačno života kada je to bilo potrebno. Izvukao je kandžu i izjednačio posle 0-2 protiv Partizana u Beogradu. Bila je ovo jedna od vežbi opstanka koja svaki tim čini jačim. To je novo lice Madriđana posle četiri dana u Beogradu i može značiti prekretnicu u sezoni.

Marka dalje veliča igru i karakter tima, ali i vrelo srce i hladne glave igrača, a potom se i pita kako je tim takvog kvaliteta i talenta u prve dve utakmice uspeo toliko da podbaci.
 
- Sumnja u svoj kvalitet, slab početak utakmica i Željko Obradović na drugoj strani, najbolji trener, koji ume da postavi ekipu na oba kraja terena.

Najtrofejniji evropski klub je je u srpskoj prestonici pokazao svoj šampionski DNK, navodi se između ostalog u tekstu Marke.

- Serija koja je u jednom trenutku, u košarkaškom smislu, pala u drugi plan zbog tuče igrača u drugoj utakmici, sada je baš ono štio su svi želeli. Gledamo vrhunsku košarku. Real je u razmaku od dve nedelje od haotičnog i letargičnog tima postao kompetitivan sastav, srčan, energičan. Možda je to DNK rotacije koja daje rezultate. Svi igrači shvataju značaj meča, značaj kluba i takmičenja, i pokazali su zube - konstatovao je na kraju autor teksta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike