Gudurić mislio da je dao pobednički koš, ali onda je došao Slukas i šokirao Istanbul! (VIDEO)

03.05.2023

22:13

0

Autor: P.K.

Gudurić je napravio podvig, svi su mislili da je gotovo, a onda se pojavio čudesni Grk!

Gudurić mislio da je dao pobednički koš, ali onda je došao Slukas i šokirao Istanbul! (VIDEO)
Kostas Slukas - Copyright MN Press

Kostas Slukas odigrao je verovatno najbolju plej-of partiju u svojoj karijeri, koju je krunisao teškim pogotkom za tri sekund pre kraja za pobedu nad Olimpijakosa nad Fenerbahčeom u Istanbulu 72:71!

Olimpijakos je tako uzvratio "brejk" i poveo sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige i nedostaje im samo jedna pobeda do plasmana u polufinale. Tamo se već plasirala Barselona.

Slukas je postigao najviše poena ove sezone - 26, uz šest asistencija i četiri skoka, noseći na svojim leđima napad Olimpijakosa, koji nije funkcionisao na mnogim poljima, pre nego što je postigao odlučujući koš.

Saša Vezenkov doprineo je pobedi sa 17 poena i četiri skoka, postižući osam poena u poslednjih 3.49 minuta. Postigao je pet uzastopnih poena koji su završili seriju Olimpijakosa od 13:0, nakon što su gubili sa 60:51, a onda i trojkom izjednačio na 69:69, kada je Fener ponovo preuzeo vođstvo.

U preostale 24 sekunde, Dajšon Pjer je ukrao loptu od Tomasa Vokapa nakon odbrambenog skoka Olimpijakosa, a Marko Gudurić je postigao svoj prvi - i jedini - koš iz igre na utakmici sa poludistance, čime je Fenerbahče poveo sa dva poena razlike, tri sekunde pre kraja.

Ipak, gostujuća strana nije izgovorila svoju poslednju reč, koju je izrekao Slukas za šok u Istanbulu.

 

 

U svojoj najboljoj utakmici u dresu Fenera, Tajler Dorsi je postigao 21 poen. Tonje Džekiri je imao 15 poena i sedam skokova, a Nik Kalates je završio sa 10 poena, šest asistencija i pet skokova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike