Tavares nije igrao, da li će biti spreman za Partizan? Mateo priznao: "Ubila" nas Panterova trojka

30.04.2023

18:00

0

Autor: P.K.

Trener Real Madrida otkrio ono što "grobare" najviše zanima

Tavares nije igrao, da li će biti spreman za Partizan? Mateo priznao: "Ubila" nas Panterova trojka
Ćus Mateo - Copyright MN Press

Beograd, Srbija, region i Evropa se spremaju za utorak uveče i duel Partizana i Real Madrida u borbi za fajnal for. Crno-belima fali jedna pobeda, ali zbog kazne Evrolige, neće moći u prvom meču da računa na Kevina Pantera i Matijasa Lesora.

Svi se nadaju da će proći mirno, uprkos tome što su Madriđani izazvali tuču, "grobari" su spremili akciju za doček, ali parket je najvažniji. Partizan nije igrao u AdmiralBet ABA ligi, ali Real jeste ACB ligu i teško je pobedio Saragosu (93:86).

Najviše pažnje navijača Partizana privukla je situacija oko visokog centra Valtera Tavaresa, najboljeg u Evroligi, koji je zbog povrede propustio drugu utakmicu protiv Partizana, kao i današnji susret u ACB ligi.

Na snimcima treninga koje su Madriđani objavili, Tavares vežba, ali trener Ćus Mateo nije siguran da li će moći da ga koristi u Areni:

- Tavares se trudi da se oporavi za utakmicu i bori se s vremenom, ali nismo sasvim sigurni da li će uspeti. Oni koji su spremni, boriće se od početka do kraja. Nadam se da možemo stići do pete utakmice. Partizan nije igrao plej-of utakmicu u prvenstvu, dok smo mi igrali protiv Saragose. Ako dođemo do petog meča, opet ćemo pre toga igrati protiv Unikahe u nedelju.

Trener Reala veruje da njegov tim može ostvariti dve pobede u Beogradu, ističući da je loša igra u drugoj utakmici posledica šokantnog poraza u prvoj.

- Na prvom meču smo pokazali pravo lice i borili se dobro. Izgubili smo jer je izvanredan igrač pogodio koš u poslednjoj sekundi. To nas je više pogodilo nego što smo mislili. U plej-ofu sve je moguće i sve može da se preokrene. Pogotovo što će oba tima biti oslabljena u utorak.

Mateo se još jednom osvrnuo na incidente sa druge utakmice.

- Niko nije očekivao da će se ovo dogoditi. Osuđujemo sve što se desilo u četvrtak veče. To ne sme da se ponovi, ali nećemo ni provoditi sve svoje vreme razmišljajući o tome. Idemo da igramo košarku, sigurni smo da se incidenti više nikada neće ponoviti - rekao je Ćus Mateo.

Tako se u Beogradu sa nestrpljenjem iščekuje treća utakmica četvrtfinala Evrolige, koja će biti odigrana u utorak veče. Očekuje se paklena atmosfera i borba do poslednjeg minuta, ali i nada da će sportski duh prevladati i da neće biti novih incidenata.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike