Ma, ljudi, Jokić nije sa ove planete: Srbin odveo Denver u polufinale - poznat i protivnik!

26.04.2023

07:33

0

Srpski košarkaš u pobedi nad Minesotom sa 112:109 ponovo imao tripl-dabl

Ma, ljudi, Jokić nije sa ove planete: Srbin odveo Denver u polufinale - poznat i protivnik!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Denver našeg Nikole Jokića plasirao se u polufinale Zapadne konferencije pobedom nad Minesotom (112:109) i tako zakazao duele sa Finiks Sansima, koji su bili bolji od LA Klipersa.

Naravno, srpski reprezentativac ponovo je dominirao, ostvario je novi tripl-dabl i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Nagetsa.

Jokić je meč završio sa 28 poena, uz 17 skokova i 12 asistencija, za 41 minut.

Denver je u dramatičnoj završnici stigao do četvrtog trijumfa, i činjenica je da tim iz Kolorada nije odigrao utakmicu na najvišem nivou.

 

 

Kad je bilo najteže, Jokić je preuzeo odgovornost, postigao sedam poena i doneo svojoj ekipi vođstvo koje su Nikola i drugovi uspeli da zadrže do kraja meča i na kraju se zasluženo plasirali u polufinale Zapadne konferencije.

Treba istaći da je srpski košarkaš dve sekunde pre kraja meča pri rezultatu 111:109 promašio jedno slobodno bacanja, ali na sreću košarkaši Minesote nisu iskoristili napad za produžetak. 

U Denveru je najefikasniji bio Džamal Marej sa 35 poena, a dobre partije su odigrali su Brus Braun i Aron Gordon koji su ubacili po 14 koševa. 

Kod Minesote su se istakli Entoni Edvards sa 29 i Karl-Entoni Tauns sa 26 poena i 11 skokova, mada je ovaj prvi promašio taj šut za produžetak. Gober je imao 16 poena i 15 skokova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike