Maestralni Srbin: Povređenog Jokića tukli, on poludeo, pa zgazio Minesotu! (VIDEO)

20.04.2023

07:36

1

Srpski košarkaš najzaslužniji za drugi trijumf Denvera u 1. kolu plej-ofa NBA

Maestralni Srbin: Povređenog Jokića tukli, on poludeo, pa zgazio Minesotu! (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski

Predvođeni odličnim Nikolom Jokićem, košarkaši Denvera posle drame slavili su protiv Minesote 122:113 u drugom meču 1. kola plej ofa.

Srpski centar, iako je imao problema sa povredom stegao je zub i zaigrao za svoj klub i bio najzaslužniji za drugi trijumf Nagetsa nad Vulfsima.

Stameni Somoborac je meč završio sa 27 poena, uz devet skokova i isto toliko asistencija za 37 minuta.

Denver je prilično nervirao svoje navijače, jer su odlično krenuli i krajem prvog poluvremena imali čak i 25 poena razlika, ali su na kraju morali da strepe za trijumf svojih ljubimaca.   

U nastavku meča, totalno drugačija situacija na terenu, gosti su konsolidovali redove, razlika je počela da se smanjuje, da bi Minesota u poslednju četvrtinu ušla, verovali ili ne sa vođstvom od 89:87.

Međutim, to je razmdralo Denver, predvođeni pre svega Jokićem, koji uz nekoliko odličnih poteza ponovo digao na noge navijače Nagetsa.

To je izludelo centra Minesote Gobera, koji pravi tehničku nad srpskim košarkšem, Denver polonovo prelazi u vođstvo, koje su zadržali do kraja utakmice i na kraju zasluženo poveli u seriji sa 2:0. 

Što se tiče postignutih poena, Marej je bio najefikasniji sa 40 poena, iza njega je bio naš centar, dok je u Denveru još bio dobar Porter sa 16 koševa. 

NBA; plej-of

Memfis - LA Lejkersi 103:93

Milvoki - Majami 138:122

Denver - Minesota 122:113

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike