Obradović otkrio najveću grešku koju crno-beli sada mogu da naprave: To sam im prvo rekao u svlačionici!

25.04.2023

23:56

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih spušta euforiju posle senzacionalne pobede u Madridu: Nemamo nijedan razlog da mislimo da smo previše uradili

Obradović otkrio najveću grešku koju crno-beli sada mogu da naprave: To sam im prvo rekao u svlačionici!
Željko Obradović - Copyright Printscreen/YouTube

Košarkaši Partizana senzacionalno su počeli četvrtfinale Evrolige. Crno-beli su u Madridu napravili brejk i trojkom Kevina Pantera u poslednjoj sekundi došli do prve pobede u doigravanju za plasman na Fajnal for elitnog takmičenja – 89:87.

- To je bila njegova odluka. Ovo nije Kevinu prvi put, a nadam se da nije ni poslednji. Igrao je jako dobro, zato je neverovatan igrač, donosio je dobre odluke – kazao je trener crno-beli Željko Obradović posle utakmice i dodao:

Istakao je Žoc kako je pobeda najpozitivnija stvar sa večerašnjeg meča u „Vizink centru“.

- Najpozitivnije je što smo pobedili. Lepota košarke je ono što krasi ovu utakmicu. Mnoge stvari se dešavaju u zadnjim sekundama. Pri našem vođstvu, koš i faul za njih. Onda, lopta dolazi Kevinu koji je igrač koji je mnogo puta do sada odlučio utakmicu. Generalno, ekipa se borila i na tome sam najzadovoljniji.

Naravno, ima stvari na kojima će Obradović insistirati da se ne ponavljaju u nastavku serije

- Imali su devet poseda više od nas. To bi moralo da izgleda neuporedivo bolje. U drugoj utkamici mislim da bi trebalo da igramo bolje i neuporedivo pametnije. Najpozitivnija je ova pobeda i hvala ovim divnim ljudima koji su došli. Najpozitivnije od svega je što imamo dve utakmice u našoj Areni. Serija je otvorena, nemamo nijedan razlog da mislimo da smo previše uradili. Igramo protiv tima koji je jedan od glavnih favorita da osvoji Evroligu. Real Madrid je ozbiljna ekipa. Imali smo problema u postu, primili smo dosta p iz igre jedan na jedan. Problem je bio i skok. Na kraju smo završili utakmicu zahvaljujući šutu za tri poena.

Istakao je Obradović da za ovakve pobede čestitke idu celom timu, ali i otkrio šta crno-beli nikako ne bi smeli sebi da dozvole u ovom trenutku.

- Neki igrači su unosili agresivnosti. Madar je bio važan ui drugom poluvremenu svojom agresivnošću. Najveću grešku koju bismo mogli da napravimo jeste da igramo opuštenije sledeću utakmicu. To je prvo što sam rekao igračima u svlačionici, sledeća utakmica je ključna.

Na kraju, Žoc je čestitao osvajanje šampionata Srbije odbojkašima Partizana.

- Čuo sam i da su odbojkaši osvojili titulu, čestitam im na tome. Čestitke Janjiću na svemu što radi. Bili smo pre koliko, svratio je do nas, imali smo razgovor. Čovek koji je posvećen poslu – kazao je Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike