Evroliga oborila rekord, Partizanovi navijači potpuno dominiraju - opet je ispisana istorija!

21.04.2023

15:03

0

Autor: P.K.

Evroliga se pohvalila novim rekordom u poseti, ogroman doprinos Partizana

Evroliga oborila rekord, Partizanovi navijači potpuno dominiraju - opet je ispisana istorija!
Navijači Partizana - Copyright KK Partizan/Dragana Stjepanović

Ligaški deo takmičenja u Evroligi je završen, čeka se plej-of, srpski predstavnik Partizan igra protiv Real Madrida, ali za crno-bele se može reći da su na mnogo načina obeležili ovu sezonu elitnog takmičenja.

Povratak u elitu posle osam godina izazvao je euforiju prvo u Beogradu, Srbiji i regionu, a onda i u Evropi i svetu. Odlazak na Partizanove utakmice u Evroligi postala je stvar prestiža, ljudi su dolazili bukvalno širom Evrope i sa drugih kontinenata da "osete" jedinstvenu atmosferu Arene.

Upravo je Partizan ove sezone postavio rekord po poseti (od ranije drži rekord po najvećoj poseti u istoriji moderne Evrolige), a na večnoj listi Top 10 najposećenijih utakmica u takmičenju – sve su Partizanove.

Na kraju su crno-beli oborili još jedan rekord – ove sezone ih je gledalo više od 300.000 ljudi. To smo sve znali od ranije, ali ponavljamo da bismo pokazali koliko su "grobari" učestvovali u obaranju još jednog rekorda – ova sezona Evrolige je najposećenija u proseku od kad takmičenje postoji!

Mečeve Evrolige ove sezone gledalo je u proseku 8.748 gledalaca! Prethodni rekord je bio 8.676, postavljen u prekinutoj sezoni 2019/20.

Euroleague
 

Najviše publike imao je Partizan – prosečno 17.763 po meču, što je oko 88 odsto kapaciteta Arene. To su zvanični podaci, ali svako ko je gledao crno-bele u Evroligi ove sezone, pogotovo poslednjih nekoliko mečeva, zna koliko je Arena bila ispunjena.

Evroliga navodi da su Žalgiris i Makabi imali najveći procenat ispunjenosti kapaciteta hale – 96 odsto.

Posle Partizana, najveću prosečnu posetu imao je Žalgiris – 14.801. Efes je bio relativno blizu sa 13.114. Posle njih su Makabi, Olimpijakos i Fenerbahče uspeli da prebace 10.000. Preostalih top 10 čine Armani, Baskonija, Alba i Real Madrid.

Euroleague
 

Postoji i korelacija između rezultata i posete. Šest od osam timova iz četvrtfinala imali su preko 80 odsto ispunjenosti kapaciteta, a pet od šest timova sa prosekom od preko 10.000 obezbedili su Top 8.

Utakmice Evrolige gledalo je ukupno 2.688.148 navijača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike