Ovo je neverovatno: Ostoja Mijailović otkrio koliko su Grobari skupili novca za vraćanje duga!

20.04.2023

10:53

1

Prvi čovek crno-belih prezadovoljan kako protiče akcija

Ovo je neverovatno: Ostoja Mijailović otkrio koliko su Grobari skupili novca  za vraćanje duga!
Ostoja Mijailović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Košarkaški klub Partizan pokrenuo je pre dva dana akciju prikupljanja novca za plaćanje poreskog duga, koja je izazvala "bum" kod navijača čim je pokrenuta.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je otkrio koliko je prikupljeno para za ovaj kratak period. 

- Nismo dali tu vest u javnost, mi smo juče prikupili oko 500.000 evra. Akciju je pokrenulo više od 2.000 navijača. Mi smo puno akcija provodili, na kraju smo prihvatili i ovu. Moram da pohvalim i da će svako od nas u U.O. platiti bespovratno po 100.000 evra, dakle milion evra će se platiti samo od članova U.O. Takođe, velika zahvalnost državi što je imala razmevanja da nas čeka. Mi smo 2017. godine imali listu prioriteta. Cilj nam je da poreski dug do početka sezone vratimo večim delom, možda i u celosti. Jako je teško da imate toliki dug, a da imate budžet za igrače. Nama je korona godina odnela 5.000.000 evra, to je već glavnica duga za porez - rekao je Mijailović za RTS.

Prvi čovek Partizana se osvrnuo i na to koliko je vraćanje duga uticalo na sklapanje sastava za ovu sezonu.

- Ako vratite godišnje od 1.200.000 do 1.500.000 evra duga, to su dva ili tri kvalitetna igrača. Mi ove godine imamo sastav sa 12 igrača. Mi smo ove godine dali 1.300.000 evra na vraćanje duga, a taj novac smo mogli da iskoristimo na kupovinu dva kvalitetna igrača, pa da imamo četrnaest njih u rotaciji. Imali smo sreću, valjda smo je i zaslužili, što nam se u drugom delu sezone niko od važnih igrača nije povredio. Mi smo u prvom delu izgubili neke važne utakmice na poen ili dva, a imali smo povređene Avramovića, Smailagića, Koprivicu koga nemamo gotovo cele sezone. Igrali smo i sa devetoricom igrača, dali reprezentaciji Srbije u novembru momke da igraju kvalifikacije. To je velika stvar, sledeće godine moramo da imamo veći roster, ali to zahteva i veći budžet.

Ostoja Mijailović smatra da je dosadašnji deo sezone više nego uspešna i da su ostvareni ciljevi.

- Sezona za nas je jako dobra, u AdmiralBet Aba ligi smo trenutno prvi i igramo meč protiv Budućnosti koji bi trebalo da nam garantuje ostanak na vrhu tabele. Takođe, prvi deo Evrolige završili smo na šesto mestu gde nam je jedan koš falio za peto mesto. Ovo je bio neki maksimum koji smo očekivali, ali možemo još više. Možemo više u Evroligi, ABA ligi, svakako mogu da budem zadovoljan. Oborili smo sve rekorde u Evroligi, po broju prodatih ulaznica, gledalaca na tribinama. Zbirno sa Jadranskom ligom imali smo preko 400.000 gledalaca na tribinama. Prihod od karata za celu sezonu očekujemo da bude oko 5.000.000 evra i to će biti rekordni prihod jednog kluba. S tim što treba da naglasimo da još nismo pustili u prodaju karte za Top 8 i plej-of regionalnog takmičenja.

Prdsednik KK Partizan i pored odlične sezone, ističe da nema euforije, napominjući koliki su troškovi koštali za putovanja, hotele....

- Nema euforije u klubu. Prvo Podgorica, pa se spremamo za Madrid. Nas su dosad smeštaji, putovanja i čarteri koje morate imati kada imate dupla kola Evrolige koštala 1.500.000 evra, kada da se radujemo? Budimo realni. Moramo da izmirimo plate na vreme, da nađemo novac za putovanja... Verujem da će ekipa dati maksimum protiv Reala i biće teško. Real je jedina ekipa koja ima više trofeja od Željka Obradovića. Imaće motiv više da zadrže to mesto - istakao je Mijailović i dodao:

- O tome koliko je bila jaka konkurencija ove sezone najbolje govori podatak da ni 18 pobeda nije bilo dovoljno za plasman dalje. Kada pogledate da Olimpija iz Milana i Efes kao dvostruki osvajač Evrolige nije prošao dalje, sada je uspeh biti među Top 12, gledajući konkurenciju. Realno, možemo da se nosimo sa Realom. Moj lični osećaj je da možemo da dobijemo jednu utakmicu u Madridu, što bi bilo izuzetno važno jer bi se onda pitali mi, Partizan, Beograd i Srbija - zaključio je Ostoja Mijailović.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike