Vučić otvoreno: Partizan je u jako lošem stanju, mnogo duguje, nadam se da će prihvatiti našu pomoć

21.04.2023

10:35

0

Autor: P.K.

Predsednik pohvalio i FK Crvena zvezda i KK Partizan

Vučić otvoreno: Partizan je u jako lošem stanju, mnogo duguje, nadam se da će prihvatiti našu pomoć
Aleksandar Vučić - Copyright TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je fudbalski klub Crvena Zvezda platio porez od 7,3 miliona evra, a da je fudbalski klub Partizan u veoma lošem stanju i da dugovi za porez tog kluba iznose mnogo više od toga.

- Partizan je u veoma lošem stanju, a nadam se da će prihvatiti pomoć da se sagleda stanje njihovih finansija i da vidimo kako možemo da pomognemo i znanjem, da se fiskalno konsoliduje taj klub, jer je u veoma, veoma teškoj situaciji. Desetine i desetina miliona evra su dugovi i prema državi čak - rekao je Vučić za TV Prva.

On je naglasio da nema tolerisanja i da je država spremna da pomogne, ali je podsetio da je pomogla nedavno i za licencu.

- Tu nema tolerisanja, ali smo spremni da i znanjem kao što smo finansijski pomogli i za licencu i na druge načine pomognemo fudbalskom klubu Partizan, jer je u veoma, veoma teškoj situaciji.

Što se košarke tiče, dodao je Vučić, Crvena Zvezda duguje negde oko 1,5 milion za porez, Partizan duguje oko 7,2 miliona.

- Zahvalan sam zbog jedne stvari za koju mislim da je dobra što se pojavila u javnosti, da porez mora da bude plaćen i da se pomogne, država tu da prašta neće ni Zvezdi ni Partizanu i mogu da se dure koliko hoće - rekao je on.

On je rekao i da je zadovoljan što je video da su počeli da skupljaju novac.

- Očekujem da sutra 500.000 (evra) Mijailović uplati u državnu kasu i da tako sukcesivno uplaćuje po 500.000 dok ne uplati svih sedam miliona ili nešto jače od sedam miliona, bilo bi važno, a to se odnosi i na Crvenu Zvezdu, to očekujem isto - rekao je predsednik.

On je istakao da želi uspeh i mnogo očekuje od Patizana u Evroligi, i naglasio da je to veoma važno za državu Srbiju.                                                                               

- Kao što mnogo toga očekujem od Crvene Zvezde u fudbalu. Mislim da spremaju velika pojačanja i u trenerskom i u stručnom i fudbalskom smislu, igraju Ligu šampiona. To su dva najelitnija takmičenja. Partizan je ušao u najboljih osam, verujem da Zvezda sledeće godine može u najboljih 16 da uđe u fudbalu.

Vučić je rekao da želi da pohvali tri kluba koji veoma dobro napreduju, dva privatna i jedan državni.

- Žombolj izvanredan posao radi u TSC-u u Bačkoj Topoli i u smislu odnosa prema državi - nedugovanja i ulaganja. Čukarički takođe, Vojvodina koja nije privatni klub zahvaljujući jednom privatniku, naravno manjoj i mnogo manjoj podršci države nego što je za Zvezdu i Partizan, sve dugove plaća. Sve, i to vidite, ne možete da zaustavite ta tri tima napreduju i pred njima je budućnost - rekao je predsednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike