Zasedaju deoničari Evrolige: Ko će dobiti licencu, a ko se vraća u Evrokup?

18.04.2023

07:22

0

Autor: A. S.

Kako će se čitava situacija odraziti na beogradske večite rivale

Zasedaju deoničari Evrolige: Ko će dobiti licencu, a ko se vraća u Evrokup?
Detalji sa meča između Partizana i Reala - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Polemika oko proširenja Evrolige na snazi je već izvestan period, a konačan epilog mogla bi da dobije ovog utorka, nakon sastanka koji počinje u 18 sati.

Kako piše Jurohups, deoničari Evrolige će zasedati u utorak popodne, a glavna tema razgovora, tom prilikom biće proširenje elitnog takmičenja.

Kako javlja urednik ovog portala, kasno je raditi na proširenju za narednu sezonu, pa je cilj da se to dogodi pred sezonu 2024/2025.

I dalje se, kao potencijalne novajlije najčešće pominju klub iz Dubaija, ali i Pariza i Londona.

Govoriće se i o dugoročnoj licenci, kojoj su i dalje najbliži Monako i Virtus, ali kako piše Aris Barkas, najviše izgleda da naredne sezone igraju u Evroligi imaju beogradski večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda, potom Virtus i osvajač Evrokupa, ali uz povratak Valensije u takmičenju drugom po rangu.

- Bez ikakve sumnje, aktuelna sezona Evrolige je pokazala koliko donosi dinamični duo Partizana i Crvene zvezde. Kao i u svim dobrim rivalstvima, iako su klubovi ‘neprijatelji’, oni moraju da koegzistiraju kako bi uvećali svoj uticaj na svakom nivou na terenu i van njega - naveo je urednik Jurohupsa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike