Pravo da sanjamo nam niko neće oduzeti! Avramović jasan - Napravili smo jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji Partizana!

17.04.2023

14:17

0

Autor: A. S.

"Išao sam korak po korak, možda sporo, ali dosledno i podignute glave"

Pravo da sanjamo nam niko neće oduzeti! Avramović jasan - Napravili smo jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji Partizana!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana, blistavim partijama i nestvarnom podrškom navijača u beogradskoj Areni, uspeli su da obezbede plasman u Top 8 fazu Evrolige i polako ispisuju nove stranice crno-bele istorije.

Već 25. aprila ih očekuje početak plej-of faze i dva uzastopna gostovanja Real Madridu, nakon čega se serija seli u Beograd. Jasno je crno-belima da ukoliko žele na fajnal-for, moraju po pobedu na gostovanju

Željko Obradović može da se uzda i u učinak svog Čačanina, Alekse Avramovića, koji je u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige pokazao da je uhvatio formu u pravom trenutku. Ali, pre govora o košarci, istakao je i šta mu je smetalo u meču sa Panatinaikosom.

- Iskreno, bilo mi je žao što smo igrali protiv Panatinaikosa na Veliki petak. Jer je to najtužniji dan u celokupnom hrišćanskom svetu. Teško je uskladiti radovanje i tu neku tugu i žalost sa verske strane. Ali, opet, napravili smo jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji Partizana. Klub dosta dugo nije igrao Evroligu, a evo u prvoj sezoni po povratku smo došli do Top 8. Imamo pravo da sanjamo i niko nam to neće oduzeti - rekao je Avramović u intervjuu za "Sportski žurnal".

A na putu do beka evroligaškog kalibra, Avramović je imao brojnih uspona i padova.

- Doveo me sigurno tamo gde sam želeo da budem. I na tom putu nisam preskakao lestvice. Išao sam korak po korak. Možda sporo, ali dosledno i podignute glave. Od naše B lige, preko KLS, italijanskog i španskog prvenstva do sada Partizana i Evrolige. Kako je sam ja rastao kao igrač, tako je rastao i rang košarke u kome se nalazim. Sada je to Evroliga, i stvarno mislim da sam svojim radom, uz sve ljude koji su u tom procesu bili uz mene, koji su i dalje tu i koji će tu i ostati, zaslužio da budem tu - istakao je Avramović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike